Нідерланди вислали 4 офіцерів ГРУ РФ через спробу кібератаки проти ОЗХЗ

04 жовтня 2018, 15:31
Власник сторінки
менеджер
0
65

Кібер-операція Росії була націлена на ОЗХЗ, яка розслідує хімічну атаку проти колишнього агента Сергія Скрипаля в Великій Британії і передбачувані хімічні атаки в Сирії.

Розвідка Нідерландів запобігла російській кібератаці проти Організації із заборони хімічної зброї, розташованої у Гаазі, четверо російських офіцерів депортовані.



Про це заявила на прес-конференції міністр оборони Нідерландів Анк Бійлевельд, повідомляє голландський мовник .
За її словами, голландська розвідка MIVD запобігла кібератаці проти ОЗХЗ ще 13 квітня, того ж дня з Нідерландів були вислані четверо офіцерів російської розвідки.
Як зазначається, лептоп одного з росіян був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії.
Міністр оборони Нідерландів заявила, що горда роботою національних спецслужб, і закликала Росію припинити таємні кібероперації.
Заява міністра оборони Нідерландів пролунала після ї проти ГРУ РФ, в організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

У вересні Російські агенти їхали до Швейцарії та мали при собі спеціальне обладнання для проникнення в комп'ютерні мережі.

За даними нідерландської і швейцарської розвідок, росіяни мали намір викрасти дані з швейцарської лабораторії, яка бере участь в розслідуванні отруєння Скрипаля та його дочки в британському Солсбері. Також їх підозрювали в кібератаці на Всесвітнє антидопінгове агентство WADA.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Нидерланды,Великобритания,разведка,российские шпионы,хімічна зброя,Гаага
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.