У ФРН заявили про кібератаки з Росії на німецькі медіа і хімкомпанію

13 липня 2018, 10:13
Власник сторінки
0
17
У ФРН заявили про кібератаки з Росії на німецькі медіа і хімкомпанію

На німецькі медіакомпанії та організацію у сфері хімічних досліджень в серпні 2017 і червні 2018 року були вчинені атаки, ймовірно, з метою шпигунства.

      Про це йдеться в оприлюдненій 12 липня доповіді Федерального відомства з охорони конституції, передає DW.
     Спецслужби ФРН вважають, що є вказівки на те, що напади в 2017-2018 роках, які, можливо, тривають досі, вчинило російське угруповання хакерів Sandworm.
     У відомстві з охорони конституції уточнюють, що за атаками, імовірно, стоїть російська спецслужба.
     Згідно з доповіддю, йдеться про так звану атаку спрямованого фішингу, з високою точністю вчинену проти конкретних об’єктів.
Так, електронною поштою надсилалися листи від імені відправника, що заслуговує на довіру, з прикріпленим зараженим текстовим документом у форматі Word. Коли користувач відкривав його, надходила рекомендація дозволити виконання макросів і якщо дати такий дозвіл, то відкривається можливість стеження за мережевою інфраструктурою або навіть керування нею.
       Спецслужби не виключають, що в Німеччині, крім медіакомпаній та організації, що займається хімічними дослідженнями, постраждали й інші підприємства.
      У ФРН вважають, що висококваліфіковане та вкрай агресивне угруповання Sandworm діє щонайменше з 2013 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,атака ,кибератака,Німеччина,хакерская атака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.