КУРС НА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

26 березня 2018, 11:41
Власник сторінки
0
75
КУРС НА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

Офіційна мова як мова навчання є важливою передумовою забезпечення рівних можливостей для всієї молоді. Це питання мовних навичок, а також соціальної згуртованості.

Між Україною та Угорщиною продовжуються дискусії щодо мовного закону. Схожа ситуація виникла і в Латвії. Після прийняття Україною закону про освіту, слідом за нею прийняла і Латвія, з метою витіснення російської мови та укріплення державної.

Зокрема, голова комітету з питань освіти, культури та науки Олдіс Адамович наголосив, що перехід не повинен сприйматися як загроза для нацменшин, оскільки це не передбачає позбавлення дітей можливості вивчати рідну мову, а у школах будуть курси з літератури, культури і мови нацменшин.

Звісно, росіяни і «російськомовні» в Латвії вже кілька разів протестували проти цього. А у російському МЗС зазначили ставлення в Латвії до російського назвали "мовною інквізицією". У Держдумі заявили, що ліквідація шкільної освіти на мовах національних меншин неприпустима.

Держава повинна демонструвати імунітет і відстоювати свої інтереси. Тому, Україна має витримати весь шквал агресії та провокацій. Оскільки, закон про освіту, розширює кругозір, надає людині додатковий вибір залишитися в Україні чи виїхати закордон.

Звісно, агресивна політика іноземних країн зрозуміла, оскільки, вони нібито захищають інтереси нацменшин, по справді їхні дії супроводжується власними цілями.

Мінімальний рівень знання української і розуміння країни, в якій вони живуть є основною причиною агресії нацменшин.

Захист рідної мови, те, що насправді об’єднує народ у сучасному світі. 

Закон про освіту став важливим кроком для підвищення статусу державної мови в ряді європейських країн. Це і наш курс на євроінтеграцію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Україна,Латвія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.