ВПС Індії забракували російський «супер» винищувач 5-го покоління

05 березня 2018, 16:46
Власник сторінки
менеджер
0
118
ВПС Індії забракували російський «супер» винищувач 5-го покоління

Росія не справляється зі своїми обов'язками в рамках російсько-індійської програми створення винищувача 5-го покоління FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft).

Індійсько-російський проект FGFA опинився під загрозою. Як повідомляв ще раніше  портал defensenews.com повідомив командування ВПС Індії зажадало закрити проект Fifth Generation Fighter Aircraft (FGFA), в рамках якої для індійської армії планувалося створити винищувач п’ятого покоління на базі російського літака Су-57.
Крім того, командування ВПС Індії повідомило, що програма FGFA не відповідає їх вимогам, і в її рамках не вдасться створити літак, який міг би демонструвати можливості, близькі до американського винищувача F-35. Тому ВПС Індії «не прагнуть продовжувати програму FGFA».
Програма FGFA стартувала в 2007 році, її основними підрядниками стали ПАТ «Компанія«Сухой» з російського боку і Hindustan Aeronautics Ltd з індійської. Країни домовилися про створення винищувача п’ятого покоління на базі російського ПАК ФА, також відомого як Т-50 і пізніше перейменованого в Су-57. Через кілька років програма FGFA була перейменована в Perspective Multi-Role Fighter (PMF), але навіть ВПС Індії називають її по-старому. В рамках першого етапу програми вартістю $ 295 млн був розроблений дизайн індійського винищувача, але далі проект FGFA не просувається через відсутність у росіян сучасних технологій здатних задовільнити потреби індійського споживача.
Росія не справляється зі своїми обов'язками в рамках російсько-індійської програми створення винищувача 5-го покоління FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft). Про це. свого часу,  з посиланням на заяви представників ВПС Індії повідомило інформаційне агентство «Бізнес Стендард».
Як показує час, Кремль не спроможний задовольнити запити індійського керівництва в сфері ОПК. Зрив угод, нестача комплектуючих, передача Індії критичних військових технологій у рамках внутрішньої виробничої програми “Make in India” призводить до зменшення частки озброєння російського виробництва на індійському ринку.
Висновок напрошується сам собою: Росія – ненадійний партнер, взагалі, а для Індії і  в даному контексті. Так, у грудні 2015-го індійське аудиторськеагентство CAG представило експертний висновок про експлуатацію куплених у Росії винищувачів Су-30МКІ. За звітом аудиторів, із 210 експлуатованих індійськими льотчиками винищувачів від 115 до 126 одиниць знаходяться на землі через поломки. За даними індійського Міноборони, від початку експлуатації втрачено шість машин. 2016 рік  - стало відомо, що Росія продала Індії браковані винищувачі типу МіГ-29К і МіГ-29КУБ, поставки яких почалися з 2014-го. Аудит засвідчив, що 62% російських двигунів визнано непридатними.
Це свідчить про те, що російська програма імпортозаміщення провалена.
А для України Індія залишається найбільшим торгівельним партнером України у сфері ВТС. У період 2015-2017 років Україна виконала контрактів на загальну суму біля $400 млн. Включаючи ремонт літаків Ан-32 індійських ВПС та постачання газотурбінних силових установок для бойових кораблів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,Индия,провал,истребитель,Ан-32,самолеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.