Інформаційно-маніпулятивні кампанії УПЦ (МП)

28 листопада 2017, 16:58
Власник сторінки
Журналист
0
182
Інформаційно-маніпулятивні кампанії УПЦ (МП)

Давним-давно треба припинити спекуляції, і чітко назвати: УПЦ МП – це не Українська Православна Церква.

Інформаційно-маніпулятивні кампанії, які проводять представники УПЦ (МП) на міжнародній арені і в лояльних до них ЗМІ мають на меті дискредитувати Українську державу і відвернути увагу від ситуації зі свободою віросповідання в Росії і на окупованих нею територіях.

Останнім часом мусується теза про Московський Патріархат як переслідуваної Церкви але ніякими доказами це не було підтверджено. Керівництво УПЦ (МП) в своїх ЗМІ штучно створює паралельну реальність, яка не має нічого спільного з дійсністю. На різних майданчиках керівництво цієї Церкви вимовляє тези про дискримінацію їхніх представників, про переслідування, упереджене ставлення, але саме в той же час не пропускає нагоди образити своїх опонентів.

Маємо декілька прикладів:
1.Виступ митрополита Луки (Коваленко), архієрея Запорізького, на конференції в Греції під назвою «Сучасні методи дискримінації УПЦ в Україні». Цитата з виступу: «схизматами на чолі з Михайлом Денисенком і уніати, очолювані Святославом Шевчуком». Тобто, маємо набір образливих формулювань щодо інших конфесій та зневагу до лідерів Церков. Так якою може бути відповідь суспільства і тих релігійних організацій, до яких застосовують таку зневажливу форму спілкування

2.Публікації на церковних офіційних сайтах УПЦ (МП) і в лояльних до них ЗМІ про те, що на засіданні ООН в Женеві Україна нібито критикували за порушення прав УПЦ (МП).

Але ще до засідання на офіційному сайті УПЦ (МП) з'являються три публікації, які піддають критиці Україну і звинувачують її утисках релігійних свобод УПЦ (МП).

Всі публікації директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України назвав такими, що не відповідають дійсності. Також слід зазначити, що церковні сайти УПЦ (МП) про офіційні рішеннях ООН не повідомляють, а лише викривляють всю картину проти України. Якби в Україні дійсно була така ситуація, як це кажуть священнослужителі УПЦ (МП), то міжнародні організації на це обов'язково відреагували б!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,война,религия,УПЦ МП,УПЦ КП,РПЦ,РПЦ МП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.