Священники УПЦ МП продовжують здійснювати антиукраїнську діяльність

23 жовтня 2017, 15:25
Власник сторінки
Журналист
0
314
Священники УПЦ МП продовжують здійснювати антиукраїнську діяльність

УПЦ МП є «прихвостнем» Кремля, ФСБ та Путіна, який виконує їх забаганки.

То як можна пояснити миротворчість Путіна на тлі російської окупації частини України, коли його «прихвостні» священники  благословляють бойовиків «ЛНР/ДНР», а також здійснюють агітацію за Росію та окупантів, що розколює громаду у важкий для України час.
Нещодавно, священики УПЦ Московського патріархату в місті Кадіївка (колишній Стаханов) на Луганщині благословили на війну проти України більш як 140 бойовиків так званого «6-го гвардійського окремого мотострілецького козачого полку» 2-го армійського корпусу «ЛНР».
Священики Української православної церкви, які благословили бойовиків незаконних збройних формувань – протоієрей Сергій Варнавський та протоієрей Іоан Реденко. Очолив «торжества» командир полку Володимир Полуполтінних.
Після урочистого проголошення «козачої присяги 1918 року» рядові, сержанти і офіцери зі складу незаконних збройних формувань «ЛНР» приклалися в храмі до Євангелія, хрестів і святкових ікон. Потім, підійшовши до прапорів і сівши на коліно, цілували шашку і полковий прапор з георгіївською стрічкою.
«У напутній проповіді отець Сергій пояснив, що Луганська земля перебуває під покровом Божої Матері, як і сам полк, в який вона явилася в 2014 році ще при першому командирі Дрьомову П. Л. через свій образ «Ікону Богородиці Луганської». І побажав усім захисникам кріпості духу, вірності обов’язку та слову, а також перемоги над супостатами, зрадниками Віри Православної, вбивцями мирного населення і руйнівниками російського Донбасу».
Прес-секретар голови Верховної Ради України, громадський активіст Андрій Ковальов, реагуючи на події, закликав очільників Московського патріархату в Україні заборонити служіння двом «терористам у рясах», а СБУ – оголосити отців Сергія Варнавського та Іоана Реденка в розшук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина,война,религия,УПЦ МП,УПЦ КП,Церква,УПЦ,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.