Кремлівський равин Криму

10 жовтня 2017, 15:32
Власник сторінки
менеджер
0
169
Кремлівський равин Криму

Рабином анексованого Сімферополя призначено Йехезкеля Лазара, сина голови російської Федерації єврейських громад Берла Лазара

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров має намір домагатися включення до санкційних списків Федерації єврейських громад Росії. Таку заяву Чубаров зробив в інтерв'ю Радiо Свобода, коментуючи призначення рабином анексованого Сімферополя Йехезкеля Лазара, сина голови російської Федерації єврейських громад Берла Лазара.

«Відправлення туди представника в обхід українських законів, проти тих правових норм, що існують, і більше того – акцентуація на тому, що Крим є російською територією – це абсолютно неможливо», – підкреслив Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу нагадав, що в Криму порушують права людини і назвав анексований півострів «кримськотатарським гетто», і заявив, що для релігійної організації направляти туди свого представника є «злочином проти своїх віруючих».

Крім того, 26 квітня 2016 року окупаційний "Верховний суд Криму" заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова, що сприймається корінним населенням, як заборона кримськотатарського народу.

Однією з основних причин заборони вищого представницького органу кримських татар полягало у його традиційній позиції – невизнанні анексії Криму з боку РФ, непідтримці та запереченні результатів так званого референдуму від 16 березня 2014 року, який пройшов під наглядом окупаційних військ та на який посилається російське керівництво для виправдання анексії. Меджліс не пішов на співпрацю з російським керівництвом, а намагання розхитати представницький орган виявилися марними.

І от черговий хід Росії проти нескорених.

Йехезкель Лазар оголосив про переїзд до анексованого Криму і призначення рабином Сімферополя в коментарі російській «Независимой газете» 4 жовтня.

Федерацію єврейських громад Росії очолює Берл Лазар, який називає себе головним рабином Росії. У 2005 році Берл Лазар указом російського президента Володимира Путіна був призначений членом Громадської палати Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Путин,евреи,Росія,Меджлис,Україна,Крим,аннексия Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.