Незахищені , які піддались навіюванню

24 січня 2017, 17:46
Власник сторінки
2
79
Незахищені , які піддались навіюванню

Журналісти протягом кількох тижнів мандрували Фейсбуком,шукаючи на персональних сторінках нинішніх кримчан свідчення простих людей.

І, на жаль, свідчення не того, що їм добре живеться, як гарно вплинуло на рівень життя возз'єднання із «історічєской Родіной», "кровні узли" і т.д. А дещо інше. Пропонується Вашій увазі добірка, яка, на мою думку, віднайдеться не лише у Фейбуці, а яку кожен другий кримчанин відчув на собі.

«5 січня в Сімферополі відбулося коротке замикання високовольтних електрокабелів, прокладених під свіжовикладеною плиткою. Халатність, тяп-ляп майстра? Очевидно, могли загинути люди». «Ялинка мигає, а з-під землі буквально стріляло», - ділилися в соцмережах. «Вибухонебезпечна дорога - то, певно, наслідок арктичного циклону»...

«У листопаді та грудні хоч на хвилину, але виключалася електрика. Горить вся побутова техніка. Телевізор згорів. Холодильник згорів».

«Ми подзвонили в РЕС, нам відмовляють вплинути та поремонтувати - у грубій формі...»

*    *    *

«Мені сказали, що на моїй ділянці не можна ані будуватися, ані займатися землеробством і послалися на рішення уряду РФ від 2009 року (в цей час Крим був у складі України)».

«Ми хочемо поскаржитися, що в нашому будинку ціни на оплату комунальних удвічі вищі за ті, що у сусідньому будинку, хоча ми опалюємося із однієї котельні...

А у нас же живуть пенсіонери та молоді фахівці... Де ж ми візьмемо гроші?» 

*   *   *

«Нам прийшли платіжки на сплату комунальних послуг однокімнатної квартири 9000 рублів (порядка 150 $ США), це при тому що пенсії тих, хто тут проживає - 12-16000 рублів на місяць. Просимо вас розібратися - із чим пов'язані такі грабіжницькі тарифи?»

*   *   *

«Я мама двох дітей, один з яких хворий на ДЦП, інвалідність оформлена офіційно. В Євпаторії в кінці 2016 року ремонтували дахи будинків. Той дах, який при Україні зробила своїм коштом (сплативши за це 15 000 гривень), знесли. Потім пішли дощі, ремонти робили дуже швидко. Зараз стеля тече, штукатурка сиплеться, квартира стає такою, що жити там неможливо. ЖЕКи відмовляються слухати нас. Я натикаюся на безкінечне хамство підрядників та заявки, що місто не має стосунку до ремонту покрівель».

*   *   *

«Я мати-одиначка, живу з дитиною на допомогу 2000 рублів, а в Сімферополі мою дитину не беруть до дитячого садочка. Я розумію становище із позашкільними закладами, але... Я продала всі цінні речі, мені більше нема що продавати. А без цього я не можу влаштуватися  на роботу. У мене крайній ступінь безвиході, допоможіть».

*   *   *

«Феодосія, зима, ніхто не знав, коли взимку світає і темніє... 7.30 ранку, на вулиці темно, як пізно вночі, освітлення немає, темні пішохідні переходи, діти йдуть у школу, їх не видно, а нікого безпека дітей не цікавить, економія. 

Така ж ситуація ввечері, о 17 годині вже темно, друга зміна дітей іде зі школи, а освітлення якщо і включають, то після 20 години, і то не скрізь...

Спасибі, що хоч деякі батьки клеять на дітей, на ранці, світловідбиваючі смужки.

P.S. Це напевно велика наука, потрібно мінімум три освіти, щоб налаштувати час включення і відключення освітлення в залежності від пори року».

«Я кожного ранку матерю Крименерго. Повна байдужість до людей».



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.