Адвокатура – чи є різниця між українськими та російськими адвокатами

04 листопада 2016, 18:52
Власник сторінки
юрист
0
11
Адвокатура – чи є різниця між українськими та російськими адвокатами

Не все то адвокат, що блищить. Не кожен, хто носить прізвище Фейгін – це адвокат. Навіть коли сам себе так називає. Як відрізнити справжнього адвоката від спеціаліста з самореклами? Частина 1

Частина 1. Не все той адвокат, хто слова промовляє

Нещодавно я писала, як падає рівень адвокатури в Україні, при цьому розбір «польотів» робила на прикладах. Якщо ж ви думаєте, що представники нашої адвокатури за своїми професійними якостями сильно відрізняються від адвокатів в інших країнах, то мушу вас розстроїти. Для початку, щоб далеко не ходити, розглянемо адвокатів Російської Федерації.

Чому саме з Росії – бо їх законодавство доволі-таки схоже з нашим, як і системність та спрямованість, в цілому, роботи усіх трьох гілок влади.

Для прикладу візьмемо відомого на теренах України адвоката Марка Захаровича Фейгіна. Пересічному українцю він відомий по справах Мустафи Джемілєва, Надії Савченко, Романа Сущенка.

Чому саме цей адвокат? А тому, що його рекомендували Надії Савченко у Міністерстві закордонних справ України.

 

Справи, які вів Фейгін та які вироки були винесені підзахисним.

Якщо уважно почитати біографію Фейгіна, виявляється, що наш адвокат прославився більше не своїми перемогами в залі суду, а скандалами, гучними заявами для преси та під час прес-конференцій.

Дивіться самі.

Справи Марка Фейгіна– та їхні результати:

-                  Представництво інтересів трьох учасниць Pussy Riot у судовому процесі, результатом якого стало винесення обвинувального вироку, присуджено по 2 роки колонії. Було подано скаргу до Європейського суду з прав людини. Дівчата вийшли раніше, ніж отримали рішення ЄСПЛ.

-                  Представництво інтересів Леоніда Развозжаєва у справі щодо підготовки масових заворушень 06.05.2012 на Болотній площі в Москві. Згодом Фейгін був відсторонений від справи, оскільки проходив у ній СВІДКОМ! Але ж згідно законодавства РФ адвокат не може виступати у декількох іпостасях під час кримінального процесу. Або ж ти адвокат, або ж свідок, або ж експерт.

-                  Представництво інтересів Іллі Горячева у справі щодо організації низки вбивств, створення екстремістської банди і незаконному зберіганні зброї. Російський націоналіст Горячєв (керівник БОРН – Бойової організації російських націоналістів) засуджений до довічного ув’язнення.

-                  Окупаційна влада Криму заборонила одному з лідерів кримських татар Мустафі Джемілєва в’їжджати на територію півострова. Мустафа заявив одразу, що оскаржуватиме це рішення. Своїм адвокатом він обрав Марка Фейгіна! Як нам всім відомо, і на сей день йому заборонено в’їжджати до Криму.

-                  Представництво інтересів Надії Савченко у справі щодо вбивства двох російських журналістів. Підзахисна Фейгіна була засуджена до 22 років ув’язнення. Але Надії повезло – її помилували і обміняли на двох громадян РФ.

Але кожна справа, в якій брав участь цей скандально відомий адвокат – це була феєрія. Судові процеси супроводжувались гучними прес-конференціями, заявами у СМІ, протестними акціями, де зіркою був Марк Фейгін.

Проте, беручи до уваги кількість публічних виступів та їх наслідків, складається таке враження, що пан Марк тільки «піариться». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.