İnternette Putın’nin “gebeliği” tartışıyorlar

13 вересня 2016, 14:46
Власник сторінки
менеджер
1
403
İnternette Putın’nin “gebeliği” tartışıyorlar

18 Eylül’de 2016 yılında Rusya Federasyonu çok önemli test geçecek.

“Kırım gebelik testi”. Putin başarılı çocuk doğruması yapmak için ne gerekiyor? Cevap şöyle – Kırım ilhağı haklı durumuna çıkarmak lazım. Onu nasıl yapabilir? Cevap – Kırım adasında Rusya’nın Meclisine (Derjduma) seçim geçtirmek lazım. Bu seçimler hem Avrupa, hem de ABD tanımalı. Ama hangi şekilde?
Kırım Ukrayna’nın parçasıdır. Ukrayna’nın Verhovna Rada’sı, Kırım’daki Rusya milletvekili seçimini tanımamaya soruyor. 8 Eylül’deki Verhovna Rada oturumunda 269 milletvekili şöyle ifadesine oy verdiler. Bu yüzden Ukrayna, hem uluslararası organizasyona, hem de yurt dışı devlet parlamentolarına ilhaklı Kırım’daki Rusya Meclisine seçim gerçekleştirmesi nedeniyle bu seçim yasadışı olarak tanımaya soruyor. Şöyle ifadeler uluslararası çerçevesinde Rusya’nın agresyonu durabilir.
  Bu seçimlere katılan AGİT gözlemcileri, milletvekili seçimin sonucu yaparken Kırım'ın il’akı hatırlamamak istiyorlar. AGİT İnsanların hakları ve Demokratik enstitü bürosunun temsilcisi Jan Petersen: ”Rusya’ya dağıtlanan uzun süredeki gözlemciler bütün sizin topraklarınızdan izlemeli. Ama AGİT ulusalrarası hukuklarına ait, bunun için Kırım bizim gözlemimizin parçası değildir.”
Putin risk yapacak mı? Olumlu cevap: Kırım’da düzenlenen Derjduma’ya milletvekili seçimleri uluslararası toplum tarafından tanılırsa, ise Kırım Rusya’nın parçası olara tanılacak. Olumsuz cevap: Derjdumaya seçime Kırım’daki Ukrayna vatandaşları de katılacaklar yada uluslararası toplum bu seçimleri tanımayacak.
  Sonuç şöyle: Rusya’nın Kırım gebelik testi gerçekleştirebileceğini ancak 18 Eylül’de görebiliriz. Diğer soru: Avrupa ve ABD nasıl tepki gösterecek? Yeniden seçilecek Derjduma’da ilhaklı Kırım’ın temsicileri bütün ulusalarası toplum için önemli bir testtir. Cevabı 18 Eylül’de bekleceğiz.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Выборы,Крым,Турция,аннексия Крыма,санкции против России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.