ПРАЦЯ І ДАР БОЖИЙ В ХРИСТИЯНСЬКОМУ ДЕМОКРАТИЧНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

19 листопада 2015, 18:38
Власник сторінки
Народний депутат України
0
51

Pозглянемо питання як людина власною працею забезпечує належний матеріальний добробут своєї сім'ї та користується благами, наданими Господом, в християнському демократичному суспільстві.


В попередніх дописах були розглянуті питання економічної діяльності людини таспіввідношення духовного і матеріального в християнському демократичному суспільствi.

Сьогодні розглянемо питання як людина власною працею забезпечує належний матеріальний добробут своєї сім'ї та користується благами, наданими Господом, в християнському демократичному суспільстві.

Біблія вчить християн бути працелюбними та відповідальними і своєю чесною сумлінною працею забезпечувати свої сім'ї. В такому разі благодать Божа буде з християнином і Бог примножить плоди його праці:

"...пильні [працелюбні] багатства здобудуть" (Приповісті 11:16);

"Не буде ледачий пекти свого полову, а людина трудяща набуде маєток цінний" (Приповісті 12:27).

Матеріальний достаток християнин має отримувати в результаті розкриття своїх здібностей, талантів та ініціативи, примножуючи таким чином суспільні блага, а не шляхом надмірної експлуатації інших людей чи природних ресурсів: "Справедливість та правду чинити для Господа це добірніше за жертву" (Приповісті 21:3).

При цьому відповідальна підприємницька діяльність і чесна торгівля, як, власне, і раціональне використання природних ресурсів (зокрема, землі, вод і надр) чи залучення праці найманих робітників на справедливих умовах не забороняються, а заохочуються (приповісті про срібло (притча про таланти) (Від Луки 19:11-26).

Християнин розуміє, що матеріальні блага і багатство, отримані ним, є даром Божим, результатом не лише праці, але, передусім, смиренного служіння Богові в усіх своїх думках, словах і справах. Біблія однозначно це пояснює:

"Заплата покори і страху Господнього, це багатство, і слава, й життя" (Приповісті 22:4);

"Як захочете ви та послухаєтесь, то будете добра землі споживати" (Ісая 1:19);

"17. щоб ти не сказав у серці своїм: Сила моя та міць моєї руки здобули мені цей добробут. 18. І будеш ти пам'ятати Господа, Бога свого, бо Він Той, що дає тобі силу набути потугу..." (Повторення Закону 8:17,18).

Принципово важливо розуміти, що багатство отримане не як дар Божий, а шляхом обману не приносить людині користі: "Набування майна язиком неправдивим це скороминуща марнота шукаючих смерти" (Приповісті 21:6).

Досягнення сучасної демократії дозволяють повноцінно реалізувати наведені християнські цінності у строгій відповідності до заповідей Божих.

Таким чином, саме в християнському демократичному суспільстві створюються належні умови для служіння Богові, сумлінної праці і досягнення матеріального добробуту – отримання Дару Божого кожним християнином.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.