Що може бути доброго з Парижа?

18 січня 2013, 10:39
Власник сторінки
Журналіст
0
278
Що може бути доброго з Парижа?

Французи захищають вічні цінності

Коли час від часу відкриваю Біблію, аби прочитати в кінці дня хоч дві-три сторінки, так символічно стається, що чомусь завжди натрапляєш на рядки, які напряму пов’язуються з реаліями, що оточують тебе саме в ці дні.
 Група у Фейсбуці La manif pour tous (Маніфест для всіх) об’єднала сотні тисяч французів (та й не тільки їх), що протестують проти узаконення одностатевих шлюбів. Передивилася десятки фотографій, що відображають ходу протестувальників  13 січня у столиці Франції.  На них – як люди старші, так ще і зовсім юні. Їх зібрала  ідея: одна мама, один – тато, так, як це закладено природою. Досі  такі велелюдні зібрання у Парижі були, скажімо, під час гей-парадів чи досить розповсюджених там демонстрацій на захист тварин. А цього разу французи здивували і приємно вразили. До цього здавалося, що у моральному плані ця країна вже не зміниться…А тут - цілий вечір під враженням новин з Парижа. А коли ввечері відкрила Книгу книг, то це була сторінка ось із цими рядками:
“Зустрів Филип Натанаїла і сказав до нього: «Ми знайшли того, про кого Мойсей у законі писав і пророки, – Ісуса Йосифового сина, з Назарету.»  Натанаїл же йому на те: «А що доброго може бути з Назарету?» Мовив до нього Филип: «Прийди та подивися.»  Побачивши Ісус, що Натанаїл надходив до нього, сказав про нього: «Ось справжній ізраїльтянин, що нема в ньому лукавства”.
Що ж може бути доброго з Парижа, з Франції? Там гарна країна – одна з кращих в світі, яку дуже  люблять туристи. Там писалися дуже гарні пісні і створювалася гарна музика. Там розмовляють однією з найромантичніших мов світу. Але там завжди хотіли свободи, особливо у стосунках між чоловіками та жінками. Влітку, коли у  столиці Франції проходив черговий гей-парад, мер Парижа, соціаліст, сказав в інтерв’ю, що, мовляв,  вже зовсім скоро на законодачому рівні всі відчують однакову рівність. І додав: навіщо ми так довго чекали того (узаконення одностатевих шлюбів), що є таким простим, адже саме так прогресує людство.
На щастя багато інших французів цими днями підтвердили світові, що вони думають інакше: світ прогресує,  але вічні цінності не змінюються. І вони хочуть, аби на таких цінностях виростали і їхні діти. І хоча достатньо великий відсоток французів підтримує законність одностатевих шлюбів, однак подія, що розпочалася  13 січня у столиці Франції  так приємно доводить, що не все так погано там, під небом Парижа…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.