В Школі студентського самоврядування навчали як захищати права студентів

10 грудня 2012, 20:53
Власник сторінки
історик, громадський діяч
0
196
В Школі студентського самоврядування навчали як захищати права  студентів

8 грудня в приміщенні Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій відбувся третій семінар-тренінг в рамках Школи студентського самоврядування

8 грудня, до Міжнародного дня прав людини, в приміщенні Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій відбувся третій семінар-тренінг в рамках Школи студентського самоврядування на тему: Права та інтереси студентів в дії: нормативно-правова база, механізми захисту прав та інтересів студентів  органами  студентського самоврядування ВНЗ

Тренерами даного семінару-тренінгу були голова Правління СОМГО «Студентське братство Сумщини» Анна Товстуха та Ігор Процик, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування», які поділилися теоретичними та практичними знаннями щодо основних нормативно-правових  документів національного законодавства в сфері захисту прав студентів, найчастішими прикладами порушень прав студентів та  механізмами захисту прав та інтересів студентів, участю у цьому процесі органів студентського самоврядування ВНЗ. Захід відбувся за підтримки Фонду Фрідріха Наумана за Свободу.

Як зазначив координатор проекту, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування», Ігор Процик: “Актуальність проведення тренінгу саме на таку тему було викликане тим, що на сьогодні в студентському середовищі є багато питань із порушенням прав студентів, однак значна частина із них незнає до кого звертатись в разі їх порушення, як діяти в тій чи іншій ситуації. Інколи це виникає через незнання самими ж студентами своїх прав, згідно  тих нормативно-правових документів, які приймаються та видаються на рівні країни, адміністрацією ВНЗ, в решті решт тих, які підписують самі ж студенти під час свого навчання у ВНЗ. Проблема також полягає в тому, що незначна частина студентів читає перед тим, як підписувати той чи інший документ, який стосується навчального процесу, його прав та обов’язків, а потім, коли виникає проблема, почитають читати те, що підписали. Також поширеними є порушення прав студентів зі сторони ВНЗ, органів державної влади. Тому  було важливо показати учасникам Школи студентського самоврядування механізм захисту своїх прав та інтересів та участь у цьому процесі органів студентського самоврядування ВНЗ”

 Нагадаємо, що проект «Школа студентського самоврядування» реалізується Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією Спілка Молодіжного Самоврядування за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА.

Партнери проекту –ТМ «Вишнівецька», Благодійний фонд «Подоляни»

                                                                  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.