Податкова лоханулася з кількістю податків мільйонерів.

22 жовтня 2012, 12:27
Власник сторінки
0
170

.

Столична податкова викрила саму себе.  Власне, не тільки себе, але і владу загалом. Її прес-служба вирішила порадувати киян. У столиці, виявляється, виросла кількість мільйонерів.  Зазначається, що «станом на 1 жовтня 2012 року, кількість жителів столиці, які отримали дохід понад один мільйон гривень, склала 1014 осіб.

За даними податкової служби, цими громадянами було задекларовано доходів на суму в 5 мільярдів і 81 мільйон гривень». Таким чином, відзначають податківці,  кількість мільйонерів у столиці України, в порівнянні з минулим роком, зросла на 287 осіб.

Справді, нібито є чому радіти. Якщо зростає в країні кількість дуже багатих людей, то відповідно за логікою мав би міцніти і середній клас, тобто  той прошарок населення, який є основою демократії.  Прибутки ніби зростають, збільшуються надходження податків. Відповідно, ростуть зарплати в бюджетників. Держава багатіє. Всі задоволені.

Тільки в нашому повсякденному житті ми чомусь не спостерігаємо зростання рівня життя основної маси громадян. У чому річ? А ви придивіться до подальших цифр, які поширила податкова. Там сказано, що   мільйонерами  було виплачено понад 234 мільйонів гривень податку, який береться від доходу фізичних осіб.

Якщо співвіднести сукупний дохід мільйонерів і їхні  податки, то вийде, що платять вони менше ніж 5 відсотків податків. Заразу постає питання: а чому не 15, як усі інші громадяни?

Сьогодні відповідь на це знає навіть дитина. Найбагатші люди виводять в офшори левову частину своїх податків. Можна припустити, що більшу частину. Тобто, вони не вкладають гроші в українську економіку, а фактично, грабують країну, приховуючи реальні прибутки і пересилаючи гроші за кордон.

Влада заплющує на це очі. Адже вона є владою багатіїв і працює на їхню користь. Це з малого бізнесу вона три шкури дере. Він уже ледь дихає. А для багатіїв у нас усі двері відчинені. Вони мають всі можливості для пограбування нас з вами. Покращання для них уже настало. Але не для нас. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.