Янукович ганяє понти навколо FEMEN

20 жовтня 2012, 06:53
Власник сторінки
0
222

.

Не минуло й півроку як Віктор Янукович вирішив оцінити вчинок дівок із FEMEN, які спиляли хреста пам`яті жертв політичних репресій. Він зробив це на зустрічі керівників церков та релігійних організацій. Так і уявляю собі як він наморщив грізно брови і сталевим голосом заявив, що вважає варварством акцію активісток FEMEN і вимагає від правоохоронних органів суворої реакції на такі дії.

 

Зразу виникає питання: чому він своє обурення висловив так пізно? Чому він не зробив це одразу? У мене є підозра, що насправді Януковичу глибоко наплювати на того хреста. Він не є матеріальним символом, а президент  до таких речей байдужий, адже вони не приносять жодної матеріальної вигоди.

 

Ну а своє обурення висловив саме зараз, бо цього від нього вимагали релігійні лідери. Ось він, щоб задовольнити їхній запит, і зробив заяву, яка не могла б їм не сподобатися. Ну а заодно і суспільству, яке з обуренням сприйняло діяння несамовитих феменок.

 

 «Я вимагаю від правоохоронних органів найсуворішої відповіді на це варварство», – заявив  Янукович. І тут виникає друге питання: а правоохоронні органи не знали, що феменки здійснили злочин? Чому їм для того, щоб виконати свої обов’язки неодмінно треба вказівка президента?

 

Цей момент яскраво продемонстрував, що ота сама вертикаль влади, яку будував, будував і нарешті збудував Янукович, насправді працює дуже неефективно. Якби це відбувалося в країні з розвинутою демократією, то поліція не чекала б жодних вказівок згори, вона не цікавилася б, чи стоять якісь сили за правопорушниками. Їх би просто заарештували та й годі.

 

У нас же в правоохоронців не може не виникати сумнів: якщо феменки постійно бешкетують і їх ніхто не покарав, то чи не значить це, що їх підтримує хтось впливовий?  Якщо так, то чи не краще триматися від них подалі? Бо почнеш розслідування, домагатимешся покарання, а винним зроблять тебе самого.

 

З таким підходом до справ у державі і сантехнік скоро не буде лагодити унітази, бо чекатиме вказівки глави держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.