Заплатив за комуналку і помер з голоду

15 жовтня 2012, 13:22
Власник сторінки
0
199

.

Чудову формулу винайшов Валерій Хорошковський: він заявив, що комунальні тарифи будуть приведені до економічно обґрунтованого рівня. Звучить красиво, правда? Але за цими псевдонауковими словесами криється банальний і вельми неприємний для громадян України зміст: тарифи будуть підвищуватися, доки не покриють повністю витрати комунальних господарств.

Правда, його слова суперечать обіцянкам  прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що підвищення тарифів на комунальні послуги після виборів не відбудеться. Але пригадуються обіцянки однодумця Азарова, тодішнього кандидата в президенти Віктора Януковича, про податкові канікули на 5 років для малого і середнього бізнесу, про подолання бідності та інший популізм. Справдилися ті балачки?  Тож у слова Азарова може повірити лише лох.

На перший погляд, звучить логічно: адже населення, наприклад,  покриває лише 69 відсотків від собівартості водопостачання і водовідведення. А опалення покриває лише на 74 відсотки. Думаю, що подібні розрахунки можна навести й по інших комунальних послугах.

Тож слова Хорошковського звучать нібито переконливо: необхідно покривати витрати комунальників цілковито і тоді зникне головний біль, коли керівники вишукують, як компенсувати ті кошти, які населення не доплатило. Але шановний урядовець нагадує в цій ситуації наперсточника.

Бо він чомусь мовчить про обов’язки влади покращувати наше життя вже сьогодні. Середній клас придушується нинішньою командою нещадно. Про бідніші прошарки я вже й не згадую. Рівень життя падає. Торік сталася історія, коли виконавча служба прийшла до пенсіонерки Людмили Сафонової в Донецьку, бо вона заборгувала за тепло 3,5 тисячі гривень http://news.tochka.net/ua/92547-kak-vlasti-donetska-arestovali-veshchi-nishchey-pensionerki-foto-video/  За рішенням суду описували її майно для покриття боргу. Описали старий телевізор «Електрон», древню швейну машинку, старий чайний сервіз і старезну праску. Вона б акуратно платила за комуналку, але її пенсії просто не вистачає.

Так буде з усіма нами. Реформи, які б стимулювали виробництво, підвищили б рівень життя народу влада проводити не збирається. Навіть навпаки – пригнічує малий бізнес. А от платити по повній за комуналку примушуватиме.

Громадянам просто нема звідки діставати кошти на покриття зростаючих цін. Іще трохи – і доведеться платити лише за комуналку. На одяг та харчі бракуватиме грошей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.