Жадібні забудовники знищують гору Юрковицю

07 вересня 2012, 09:23
Власник сторінки
0
250

.

У Києві назріває новий конфлікт через прагнення ненаситних забудовників забудувати історичну частину Києва. Стало відомо, що якісь людці хочуть щось будувати на горі Юрковиця. Досить сказати, що на цій горі проводили розкопки відомі  архітектори Микола Біляшівський та Вікентій Хвойка. Останній взагалі знаменитий тим, що відкрив для України трипільську культуру.

Як відзначають наукові джерела, Юрковиця раніше називалася Хоревицею і була третім пунктом, утворюючим Київ. Вона розташована па південний захід від історичного Подолу і є частиною київських зелених пагорбів, які робили його знаменитим на весь світ. Пригадується, коли 1986 року приїздив до Києва Михайло Горбачов, то він сказав: «Ну що, на курорті живете, кияни?». Звісно ж, мав на увазі неповторну київську зелень, зокрема, і на пагорбах, яка робила його одним з найзеленіших  міст світу.

Тепер зелень нахабно знищується. Зокрема, на Юрковиці вже зрубано частину дерев.

Зрозуміло, почалося це не сьогодні. Але розвивалося за часів Леоніда Черновецького і квітне буйним цвітом сьогодні під патронатом столичного гауляйтера  Олександра Попова. Міліція, як правило, стає на сторону самозахопників. Відомий випадок, коли кілька місяців тому заступник начальника Святошинського райвідділу міліції під час сутичок з противниками вирубки і забудови Святошинського лісу скомандував витягати зброю. Слава богу, його підлеглі виявилися розумніші за свого начальника і не виконали його ідіотський наказ.

Не стоїть осторонь і церква, особливо того патріархату, який так любий Віктору Януковичу. Захопники в рясах, дуже часто не маючи на руках дозвільних документів, ставлять у якомусь парку чи іншому зеленому місці спершу намет, тоді дерев`яний храм, а потім поруч будують уже  кам`яну церкву. При цьому громадськість, яка протестує, одержує підтвердження від різних державних інстанцій, що дозвільних документів у забудовника немає. Але ніхто палець об палець не вдарить, щоб зупинити свавільну забудову. Це значить, що все відбувається під дахом київської влади.

Не так давно за ініціативою Сергія Тігіпка більшість у парламенті ухвалила закон «Про регулювання містобудівної діяльності». Якщо раніше для будівництва потрібні були громадські слухання від місцевої громади, то тепер вони скасовані. Можуть собі будувати без усяких слухань. Якщо так піде й далі, то скоро взагалі будувати зможе хто завгодно і де завгодно.

Київ з міста- зеленого красеня перетвориться на хаотичну безлику помийку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.