Результати проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування" в Кременці

15 травня 2012, 21:31
Власник сторінки
історик, громадський діяч
0
474
Результати проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування  в Кременці

14 травня в місті Кременець Тернопільської області було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, за результатами якої відібрано 5 студентів

14 травня було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” та Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” на місцевому рівні, в результаті якої було відібрано 5 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах  Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

     Впродовж квітня  12 студентів вищих навчальних закладів м. Кременця  подали анкети для участі у першому етапі проекту, який передбачає проведення співбесіди із кандидатами. Для  її проведення були запрошенні представники  структурних підрозділів  Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації. За підсумками якої було відібрано 5 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

Ось імена 5 студентів, які в результаті співбесіди будуть проходити стажування в Кременецькій районній раді та Кременецькій районній державній адміністрації

Прізвище, ім’я

ВНЗ, факультет, курс

Місце проходження стажування

Гикава Аліна

КОГПІ ім. Т.Шевченка, педагогічний факультет, 3 курс

Служба у справах людей Кременецької РДА, апарат Кременецької районної ради

Шульган Віра

КОГПІ ім. Т.Шевченка, факультет іноземних мов, 4 курс

Відділ культури та туризму  Кременецької РДА

Тимошенко Юрій

КОГПІ ім. Т.Шевченка, технологічний факультет, 4 курс

Відділ освіти

Кременецької РДА

Стояновська Олена

КОГПІ ім. Т.Шевченка, факультет іноземних мов,4 курс

Кременецький районний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Казмірчук Ілона

КОГПІ ім. Т.Шевченка, факультет іноземних мов, 4 курс

Відділ у справах сімї, молоді та спорту Кременецької РДА

                                                                                             

    Коротко про проект

       Із 2 квітня у м.Кременець стартував  проект “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” у партнерстві з Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” за сприяння Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

      Впродовж 2003 – 2010 років по проекту  “Студенти для органів місцевого самоврядування”, близько 1000 студентів з 21 міста України проходили стажування у міських та обласних радах своїх міст.

      Метою даного  проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх стажування  у органах місцевого самоврядування.

       В кожному місті ВГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із місцевими партнерськими організаціями відбирає шляхом конкурсу студентів, які  стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час.

       Впродовж періоду стажування  студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та  підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

       За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Київ та інших містах України; писати статті до збірників  на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України. Протягом всього періоду стажування студенти будуть подавати щомісячні звіти про виконану роботу, а в кінці терміну стажування отримають Сертифікат про проходження стажування.

       Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендують під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах  та апараті Верховної Ради України. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.