УКБС ПІДТРИМУЄ НБУ В ПЕРЕХОДІ ДО ГНУЧКОГО ВАЛЮТНОГО КУРСУ

07 лютого 2014, 14:30
Власник сторінки
Экономист
0
321

УКБС коментує постанови регулятора від 06.02.2014 № 48, № 49

Реагування Нацбанку на ситуацію на валютному ринку та перехід до гнучкої методики встановлення офіційного курсу стало позитивним сигналом для учасників ринку і сприятиме поступовому зниженню напруги, спричиненої різким падінням курсу гривні до інвалют, - зазначає Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз», яка раніше закликала НБУ, Уряд та ВРУ негайно вжити дієвих заходів з відновлення стабільності валютного ринку.

Постанови НБУ №48, №49 включають низку пропонованих банківським співтовариством інструментів валютної стабілізації та дозволять зупинити відтік валюти та масове виведення юрособами капіталу за межі країни.

Одночасно, УКБС зауважує про доцільність встановлення Нацбанком ставки рефінансування не вище рівня індексного показника річного гривневого депозиту UIRD. Оскільки надвисока вартість рефінансування робить його економічно невигідним для використання банками в цілях кредитування економіки.

Також УКБС вважає наджорсткою та невиправданою встановлену НБУ міру щодо зобов’язання банків здійснювати купівлю інвалюти за дорученням клієнтів не раніше шостого операційного дня. Оскільки це стримуватиме виконання зобов’язань за зовнішньоекономічними контрактами та вводитиме бізнес в додаткові валютні ризики.

Крім того, оскільки внаслідок нововведень кожна операція на міжбанківському валютному ринку загрожує фінустановам санкціями, а їх клієнтам – проблемами, УКБС закликає НБУ проводити постійну роз’яснювальну роботу для однозначного трактування нових правил роботи на валютному ринку.

 Прес-служба УКБС


 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.