Про мову

07 лютого 2011, 10:13
Власник сторінки
я її люблю
0
549

Дякую регіоналам що те, що змусили полюбити рідну мову і рідну країну

Якби не було Януковича та його соратників по партії, я би працювала без напрягу, думала, як заробити зайву копійчину, втикала, як кажуть мої  діти, у телевізор, можливо б, щось читала.

Завдяки  ідіотській і в дечому кримінальній ідеї  змусити українців  расговарівать по-русскі я відчула себе членом суспільства. З'явився драйв і бажання  натовкти пику кривдникам. 

Мені дуже імпонує Азаров з його жахливим акцентом. Мабуть, так само кривилися (у душі) американці, коли я розмовляла англійською. Втім, навряд би ті ж американці запропонували мені посаду прем'єра, навіть май я такі ж зв'язки, як наш пан прем'єр-міністр. Бо як можна зрозуміти націю, її душу, якщо не вистачає  клепки завчити кілька фраз державною мовою, щоб по той бік екрану люди не ржали. 

Я наведу приклад з історії Росії, чиїми вірнопідданими хочуть стати високопосадні регіонали. Катерина друга спочатку ні бельмеса не розуміла російською, якщо вірити Валентину Пікулю. Але щоб правити народом, вона цю мову вивчила, говорила грамотно, хоч ніколи й не позбулася акценту. Вона навіть прийняла православ'я. А могла ж і своїх попів покликати. Так, Україну вона розіп'яла. Українці її проклинають, але ж не росіяни. 

Наші сьогодні можновладці теж залишаться в історії. Хочуть вони того чи ні. Сьогоднішні  історики напишуть про них те, що накажуть вони. Але років через 50, коли більшість з сучасних керманичів почиватиме у Бозі, правда вилізе їм  боком. І всі їхні діяння назвуть справжніми іменами. А самі вони постануть у підручниках губителями мови, нищителями української нації, холуями Москви. А час їхнього правління - політичним мракобіссям. І жодні псевдоекономічні реформи цього не перекриють. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.