Збалансування ризиків банків здешевить кредити для населення

01 квітня 2011, 07:10
Власник сторінки
Экономист
0
463

За участю Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз”, НБУ, Державного Комітету з фінансових послуг

в АМКУ із залученням фахівців банківського та страхового ринку, а також наукових експертів відбулася нарада з обговорення проекту Кодексу професійної етики у сфері співробітництва банків та страхових компаній. 

В цілому УКБС схвально оцінив необхідність розробки та прийняття даного документу, який повинен стати основою для запровадження прозорої недискримінаційної поведінки суб‘єктів фінансового ринку.

В ході опрацювання документу були враховані пропозиції банківського співтовариства щодо порядку акредитації банками страхових компаній,  встановлення фінустановами лімітів щодо сукупних страхових сум страховиків, оплати додаткових послуг банку, їх діяльності в якості страхових агентів та ін.

Серед базових принципів співпраці банківських установ та страхових компаній повинні бути вимоги, яким відповідають як фінустанови, що надають  кредити, так і страховики, які зобов‘язані забезпечити належний страховий захист позичальників.

Адже кінцевою метою прийняття Кодексу повинно стати збалансування інтересів учасників ринку для забезпечення споживачів фінансових послуг якісними та конкурентоспроможними послугами.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.