АМКУ запропонував КМУ скасувати дискрімінаційну норму

05 квітня 2011, 11:46
Власник сторінки
Экономист
0
447

За наслідками звернення УКБС Антимонопольний комітет України запропонував КМУ

 при розміщенні тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках здійснювати відбір банків за результатами відкритого конкурсу.

Така практика на сьогодні використовується при обслуговуванні банками виплати зарплати працівникам бюджетних установ, що відповідає чинним нормам конкуренційного законодавства України.

Раніше УКБС неодноразово звертав увагу органів влади на антиконкурентні дії КМУ у зв’язку з дискримінаційним для більшості банків Порядком розміщення тимчасово вільних коштів на вкладних (депозитних рахунках) у банках (Постанова КМУ № 6 від 12.01.2011).

Цей документ передбачає, що фінустанова повинна мати статутний капітал, більший за 10 млрд.грн. Такій вимозі відповідають лише дві фінансово-кредитні установи державної форми власності, які функціонують в Україні, що становить 0,5 % від загальної кількості банків, які мають ліцензію регулятора на здійснення банківських операцій. Тому УКБС звернувся до органу державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності для усунення дискримінації на ринку фінансових послуг.

Сподіваємося КМУ адекватно відреагує на пропозицію АМКУ, що дозволить скасувати норму, яка створює нерівні конкурентні умови для 99,5% національних банків. Припинення антиконкурентних дій органу влади сприятиме приведенню нормативно-правового акту Кабінету Міністрів України у відповідність до ст. 15 ЗУ “Про захист економічної конкуренції”. Це допоможе ліквідувати монополію державних банків на залучення бюджетних коштів на ринку фінансових послуг, що покращить бізнес-середовище в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.