УКБС застосовує нові методи роботи з боржниками

14 квітня 2011, 06:38
Власник сторінки
Экономист
0
465

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” провела перше засідання Клубу кредиторів,на якому розглядалося питання заборгованості державного підприємства “Сумихімпром” перед банківськими установами.


В засіданні взяли участь керівники 11 банківських установ – кредиторів вказаного боржника, що забезпечило більш ніж 60% кредиторських вимог  та кворум засідання. Таким чином, в Україні започатковано створення неофіційного об’єднання кредиторів з метою консолідації їх зусиль.

Було зазначено, що розрізненість інформації, відсутність єдиної стратегії при стягненні заборгованості різними кредиторами часто призводить до зниження вартості активів боржників, в результаті чого більшість вимог залишаються незадоволеними.

Учасники обмінялись наявною інформацією щодо ВАТ “Сумихімпром” про заборгованість та фінансовий стан боржника, перспективи його господарської діяльності. Було зазначено, що боржник є містоутворюючим підприємством, оскільки на ньому працює майже 5000 робітників. Це обумовлює обов’язкову участь держави у вирішенні питання врегулювання заборгованості цього підприємства перед банками. 

  Також, Клубом кредиторів обговорено тактику та конкретні подальші кроки для визначення шляхів врегулювання боргу ВАТ “Сумихімпром”. Першочерговою задачею визначено підтримання діалогу із боржником та іншими кредиторами цього підприємства, в тому числі Пенсійним фондом та Державною податковою адміністрацією України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.