УКБС за уніфікацію НБУ символів касових оборотів

16 серпня 2011, 15:13
Власник сторінки
Экономист
0
802

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” запропонувала НБУ удосконалити форми статзвітності банків про касові обороти.

З метою спрощення звірки та скасування необхідності надання банками численних письмових пояснень територіальним управлінням НБУ щодо причин виникнення розбіжностей при складанні звітності за касовими оборотами, УКБС запропонував доповнити звіти банків новими касовими символами для операцій з підкріплення та вивозу готівки з відділень, які розташовані в інших областях.

    Крім цього, банківське співтовариство надало пропозиції про запровадження детального довідника застосування касових символів з переліком значень символів,  термінів ("товари", "продукція", "послуги", "роботи") та класифікації діяльності підприємств та підприємців відповідно до Національного класифікатора України ДК 009-2005 "Класифікація видів економічної діяльності".

УКБС звернувся до НБУ щодо необхідності винести на доопрацювання відповідною робочою групою проект довідника та включити його у Пояснення щодо заповнення форм статзвітності.

Це дозволить уніфікувати застосування символів касових оборотів при складанні звітів, зменшить ризики недостовірного формування банківської звітності та застосування заходів впливу до банківських установ. Також врахування пропозицій УКБС сприятиме економії робочого часу банківських працівників, зменшенню витрат фінансових установ та покращенню якості обслуговування населення.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.