ГІДНІСТЬ

03 травня 2012, 12:13
Власник сторінки
Координатор Аналітичної Платформи АПК
0
516
ГІДНІСТЬ

«Багатство і знатність не приносять ніякої гідності» Сократ

Чи багато часу ми присвячуємо, аби розібратись в собі, зрозуміти на скільки чесними ми є по відношенню хоча б до себе. Що ми маємо знати і якими життєвими цінностями маємо користуватись, аби не втратити найголовніше, що є в людини – гідність.

Людина живе доти, доки прагне щось робити, не стоїть на місці. Я не хочу говорити про великі матерії на кшталт допомоги всьому людству,або рятуванню планети. Кожен з нас щось робить для того,аби відчувати свою значимість: ходимо на роботу, допомагаємо рідним і близьким, купуємо хліб стареньким сусідам, протестуємо проти забудови історичних місць, займаємось волонтерством… і при цьому всьому, намагаємося не втратити головного – гідності бо для чесної людини це найважливіше.

Стереотип, який на жаль зараз панує в суспільстві про те,що правда у кожного своя, призвів до того, що маємо слабку країну з хворими на нарцисизм українських політиків, які масово штампують нові політичні проекти в погоні за багатством і знатністю, забуваючи про гідність, як основне мірило довіри і поваги до людини.

Першого травня в столиці України комуністична партія на Хрещатику святкувала День солідарності трудящих, а Перший національний транслював  виступ Симоненка на всю Україну. В колоні, що рухалась містом, як не дивно було досить багато  молодих людей, які одягли на себе футболки з написами СССР, а маленькі діти були в хустинках комсомольців. Що це, черговий технологічний хід влади, чи загальна втрата гідності усього українського населення, що й досі дозволяє комуністам,  проводити акції на головній вулиці країни. Хоча комуністи вже й не ті, та сама присутність радянської символіки в країні, що зазнала чи не найбільших жертв тоталітарного режиму комуністичної партії, наводить лише на одну думку,країна знаходитися в великій моральній кризі.

Чи можемо Ми наприклад уявити, що подібний захід влаштовують прихильники  Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини у Берліні. Звісно ж ні, бо ця партія вже давно є забороненою законом за злочини,що вчинила по відношенню до людства. Німці зуміли з гідністю винести такий важкий урок для свого народу і завжди просять пробачення за дії, які були вчинені нацистським режимом. То коли ж ми проявимо гідність до своєї історії, до свої пращурів, що знищувались тоталітарною машиною і не будемо за 100 гривень на мітингу кричати слава вождю, який вийшов на трибуну боротись проти олігархів з годинником за 99 тисяч доларів…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.