В ПОШУКАХ ДОВІРИ

09 травня 2012, 20:35
Власник сторінки
Координатор Аналітичної Платформи АПК
0
464

Довіра

На інавгурації Путіна, Януковича не було. Що це прямий удар в бік Президента України, чи спроба вказати на своє місце, мовляв забагато пробуєш вирішувати самостійно? Питання відкрите і потребує  аналізу, не тому що це якимось чином відзначиться на особистих стосунках двох Президентів, а тому, що від не довіри з боку найближчого сусіда, страждатимуть прості українці, ми з Вами. Як би ми не хотіли, чи хотіли, бо так і не спромоглися за двадцять один рік вибудувати рівноправні, партнерські стосунки. Продовжуємо сидіти на газовому гачку, що робить Україну слабкою в будь яких переговорах з Східним сусідом.

Після останньої заяви Медвєдева про те, що він не розуміє чому заарештували Юлю Володимирівну, а згодом і Путіна про те, що Росія готова прийняти на лікування Тимошенко, вказує що Росія  давно не погоджуються з вироком, колишньому прем’єрові України, а значить є чергове питання для конфронтації.

Чим більше давитиме Росія разом з Європою тим сильніше опиратиметься Янукович: « Янукович за своєю психологічною конструкцією не сприймає будь-який тиск. Він автоматично починає чинити спротив тиску. Майже за третім законом Ньютона. З ним потрібно говорити – спокійно, виважено, аргументовано. Політика тиску і шантажу ні до чого не приведе. А західні лідери, бажаючи досягти якогось результату, починають диктувати йому менторським тоном свої умови». Саме так описав Кость Бондаренко у своєму блозі автопортрет українського Президента. Та з такими рисами характеру, добре бути господарем якогось середнього бізнесу, а не Президентом найбільшої країни Європи.

 Коли керуватись тільки власним амбіціями то ступінь довіри автоматично починає зникати. Рівень довіри свідчить про готовність суспільства в цілому до формування стосунків відкритого типу та співробітництва на основі демократичних принципів. Янукович отримав її на президентських виборах в 2010 році. Відбулось позитивне налаштування людей, щодо іншої людини на основі певної сукупності особистісних та групових цінностей. Українці повірили у  Януковича, який зумів переконати у тому, що люди можуть змінюватись.

Та після стількох ляпів у бік українців, цієї довіри  немає, а попереду великий ворог. Переконаний,  владній команді варто було б пошукати таку довіру серед українських громадян, поки ще не пізно. Бо коли почнеться масовий тиск з боку Путіна, ой як не легко буде, а за спиною жодної підтримки українців.

                                            

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.