ПРАВИЛА ГРИ

07 липня 2012, 12:04
Власник сторінки
Координатор Аналітичної Платформи АПК
0
447

МОВА

Переконаний, що багато людей в Україні вважає, що  люди, які займаються політикою, посідають високі державні пости  це переважно дуже розумні і освідченні люди. Вони завжди дуже серйозно обдумують кожен крок, зважують всі за і проти і лишень тоді, вдаються до якихось рішень. Так думав і  я та кажучи відверто, подекуди й думаю зараз, але ж факти які вказують на стан розвитку України, завжди навертають  до порушення цього стереотипу.  Те, що відбувається з українською політикою, вказує лишень на одне, вони розумні там, де мова йде про зраду, підкуп, ворожість, але ніяким чином не про тактичні чи стратегічні умови розвитку держави.

Прикладів  цинізму у політичних іграх українських політиків можна наводити безліч. Взяти б до прикладу останні політичні події, що пов’язані з законом «Про заса́ди держа́вної мо́вної полі́тики». Закон приймається з колосальним порушення регламенту, один із заступників говорить що «Мы их развели, как котят» і за всім цим спостерігає Прем’єр-міністр України. Постає питання, кого Ви розвели, опозицію чи  в першу чергу громадян країни, за рахунок податків яких, ви власне і живете? А головне, чого вони досягли цім рішенням.

Ось тут можна й побачити слабкість мислення на перед з думкою про те, як обіграти ситуацію, щоб вона  зіграла на перемогу в майбутньому. Ще до вересня місяця, владна команда могла б смакувати вдалим проведенням Євро. Показувати людям відкритість у мовному питання, проводити конференції, вислуховувати думки національних меншин. Такими діями давати зрозуміти суспільству, що у влади є стратегія, як об'єднати всіх хто за і проти цього закону. А в кінцевому ґатунку, партія регіонів просто перетворюються на локальний проект.

 Гадаю, побачивши таке свавілля у стінах Законодавчого органу влади  громадяни  розуміють, що українські політики це  просто обмежена купка приватного бізнесу у владі. Які забули про правила гри, ігнорують Конституцію, закони.

Та все ж сподіваюсь, що колись таки вдасьця подолати стереотип невдах і  українська політика керуватиметься чесними і демократичними правилами гри, відмовиться від цинічних маніпулятивних технологій і працюватиме на благо України і її людей.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.