“Архетипи” і “мікрочіпи”

08 жовтня 2012, 12:11
Власник сторінки
Публічний інтелектуал, доктор філософії з права, правозахисник, дослідник і практик миру та ненасильства.
0
284
“Архетипи” і “мікрочіпи”

Моральний матеріалізм – рецепція звичаїв та звичок як імперативу

Відстоюючи свій суверенітет особистості, нам часто доводиться чути різноманітні міфи про те, що, нібито, людина не самодостатня і не може належати собі. Серед таких міфів трапляються і явні казочки, і переконливі “наукові” та “філософські” розвідки. 
 
Наприклад, добродій С. звертається до всіх вітчизняних і міжнародних органів влади, запевняючи, що ним маніпулюють спецслужби через вживлені йому в голову мікрочіпи. Він “привертає увагу до проблеми”, вимагає заборонити використання мікрочіпів для контролю над психікою людей. Звісно, всі розуміють міфологічний характер його оповідання. 
 
Однак, не сприймаючи всерйоз “вживлені мікрочіпи” добродія С., багато розумних людей сліпо приймають на віру ідеї З. Фройда та К. Юнга про те, що основою життя індивіда, буцімто, є інстинкти. Вони щиро вірують, ніби особистість людини – в тому числі, їх власна особистість – є “продуктом соціуму”, “вродженими психічними структурами” “неусвідомленого колективного” або так званими архетипами. Ця абсурдна віра не є наукою. Це стадна ідеологія, що принижує людину, бо недосконалості тіла приписує досконалій душі. 
 
Справжня наука виявляє і вивчає конкретні явища – в тому числі, звісно, недосконалі інстинкти, характерні для матеріального тіла – даючи кожній людині інструменти для самоудосконалення, розуміння своїх інстинктів, керування ними та подолання їх недосконалостей. Наукові знання допомагають людині володіти собою, користуючись силою розуму, знаходити сенс життя у пізнанні та свідомому творенні кращого “я”, досконалої душі, власниці недосконалого матеріального всесвіту. 
 
Будуючи співпрацю з іншими людьми на основі стереотипів про “неусвідомлене колективне”, послідовники З. Фройда та К. Юнга піддаються спокусам морального матеріалізму та стадних інстинктів. 
 
Моральний матеріалізм – рецепція звичаїв та звичок як імперативу, підміна ідеального морального критерію праведності утвердження найвищої цінності людини примітивним критерієм належності до певної групи, “еліти” “своїх”, і культом “нормальності”, подібної до “мікрочіпів” добродія С. 
 
Відмовляючись від мети удосконалення людини на користь химерного “удосконалення суспільства” за маніпулятивними схемами, навіюючи собі та іншим почуття власної мізерності під виглядом “вищої істини”, вони дозволяють інстинкту стадності руйнувати свій розум, домінують і чинять зло. 
 
У Священному писанні (Діал. 54) прямо сказано про це, і Бог радить також: відмежуй свідомість від зла, реалізуй свій суверенітет особистості (Діал. 66). Вільна душа (Симв. 26) перемагає зло “архетипів”! 
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: наука,Бог,мораль,Фрейд,релігія,віра,ФІлософія,психоаналіз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.