ПРЕДСТАВНИКА УКБС ОБРАНО ДО НОВОГО СКЛАДУ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ

14 лютого 2013, 08:32
Власник сторінки
Экономист
0
189

Банківські експерти знову допомогатимуть Мінфіну в формуванні державної політики у сфері фінансів

8 лютого 2013 року відбулись установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Міністерстві фінансів України.

За результатами зборів, до оновленого складу Громадської ради Міністерства фінансів України обрано 55 представників провідних громадських об’єднань України, у тому числі експерта Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз», який і надалі представлятиме інтереси банківського співтовариства в консультативно-дорадчому органі міністерства.

«Багаторічний досвід роботи УКБС в громадських радах, утворених при державних органах, переконує у тому, що за умов належної організації діяльності даних структур із чітким визначенням повноважень, вони здатні перетворитися у продуктивний елемент громадянського суспільства», зазначає Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер.

Так, за підтримки Громадської ради при Міністерстві фінансів протягом 2011-2012 років УКБС вдалося вирішити низку суспільно важливих питань, актуальних як для фінансових установ, так і їх клієнтів.

Зокрема, забезпечено визначення виписки банку з особового рахунку клієнта первинним документом, що позбавило банки та їх клієнтів - юридичних осіб необхідності щомісячного оформлення Актів про надання послуг для підтвердження витрат на РКО. Також з банків знято непритаманні їм функції контролю за доходами і витратами «єдинщиків» (що створювало додаткові ризики, пов’язані із розголошенням банківської таємниці, та зайві витрати на збирання та обробку інформації). Крім того, вирішено проблему подвійного оподаткування екологічним податком суб’єктів господарювання, які не здійснюють спеціалізовану діяльність поводження з відходами та інші.

Подальша участь експертів УКБС в консультативно-дорадчому органі Міністерства фінансів забезпечить використання потенціалу фінансово-кредитної системи при формуванні та реалізації державної фінансової, бюджетної та податкової політики задля вирішення суспільно важливих питань і соціально-економічного розвитку країни.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.