УКБС ЗАХИЩАТИМЕ КОНКУРЕНЦІЮ НА ФІНАНСОВОМУ РИНКУ

05 березня 2013, 14:40
Власник сторінки
Экономист
0
159

Сформовано новий склад Громадської ради при Антипомонопольному комітеті України

Інтереси банківських установ у сфері захисту конкуренції на фінансовому ринку знову захищатиме Асоціація Український Кредитно-Банківський Союз”, яку повторно обрано до складу Громадської ради при Антимонопольному комітеті України. Це стало можливим завдяки ефективній діяльності УКБС                   у складі ради попереднього скликання та послідовній позиції банківського об’єднання щодо збереження конкуренційних відносин.

Нагадуємо, що багаторічна співпраця УКБС з АМКУ дозволила вирішити низку системних питань щодо захисту конкуренції у фінансовій сфері.

Так, спільними зусиллями розроблено Правила співробітництва банківських установ і страхових компаній, пов’язаного з кредитуванням, чіткість і прозорість критеріїв яких сприяла не тільки зниженню витрат та ризиків страховиків і банків, але й захисту інтересів їх клієнтів – споживачів фінпослуг.

Також Громадська рада при АМКУ неодноразово підтримувала ініціативи УКБС, завдяки яким:

- не допущено примусове переведення державних підприємств на обслуговування виключно в держбанки (за рекомендаціями АМКУ, Мінпромполітики було вимушено скасувати свій наказ № 160 від 30.03.2010 р.) Це дозволило припинити порушення антимонопольного законодавства і відновити рівні умови діяльності для всіх банківських установ;

        - забезпечено збереження індивідуальних умов кредитування в рамках договірних відносин (виключено із проекту змін до Закону «Про рекламу» обтяжливу норму про обов’язкове зазначення в рекламі позик всіх умов, що визначають її фактичну вартість для позичальника). Враховуючи, що вартість позики залежить від конкретних умов кредитування кожного клієнта (розміру початкового внеску, терміну кредитування, тощо), жоден рекламний носій не зміг би вмістити весь обсяг інформації, як вимагав законопроект. Тому скасування даних норм дозволило усунути штучні ускладнення процесу кредитування в Україні.

«Особливостями роботи Громадської ради при АМКУ є конструктивність, організованість, оперативність та готовність до відкритого діалогу з громадськістю, – зазначає Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Такий формат взаємодії надає можливість доносити до відповідних державних органів найбільш актуальні суспільні проблеми та сприяти їх вирішенню. В УКБС сподіваються, що подальша участь асоціації у роботі цього дорадчого органу дозволить посилити вплив банківської спільноти на формування і реалізацію державної політики у сфері захисту економічної конкуренції».

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.