УКБС З НБУ ВИРІШУЮТЬ ПРОБЛЕМИ РЕЄСТРАЦІЇ НЕРУХОМОСТІ

21 березня 2013, 08:30
Власник сторінки
Экономист
0
181

УКБС направив до НБУ пропозиції для урегулювання проблем нового порядку реєстрації нерухомості

УКБС звернувся до НБУ за сприянням у вирішенні актуальних для банків проблем іпотечного кредитування, які виникли внаслідок реформування системи державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень. УКБС переконаний, що підтримка регулятора прискорить процес удосконалення законодавчої бази та вирішення вказаних проблем задля ефективного функціонування і розвитку банківської системи і національної економіки.  
Зокрема, УКБС повідомив регулятора про наявні у банків проблеми через зміни в процедурі держреєстрації нерухомості, у т.ч.: необхідність повторної реєстрації прав власності на іпотечну нерухомість; обмеженість доступу до інформації з держреєстрів; блокування операцій з продажу іпотечних кредитів; ускладнення процедури реєстрації припинення іпотеки та зняття заборон відчуження; збільшення ризиків визнання судами недійсними правочинів з нерухомістю тощо.

Одночасно УКБС у складі робочої групи Мін’юсту та Укрдержреєстру напрацьовує проект законодавчих та нормативних змін щодо удосконалення процедури державної реєстрації нерухомості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.