Мешканці Микілівської-Слобідки припинили незаконне будівництво на березі Дніпра

24 листопада 2012, 18:49
Власник сторінки
соціолог, громадський діяч
0
35

Мешканці Микілівської-Слобідки припинили незаконне будівництво на березі Дніпра

24 листопада відбулася друга акція протесту проти забудови берегів Дніпра. Ініціаторами та учасниками акції стали громадська організація "Наша земля" та мешканці Микільської-Слобідки. Активну участь в блокуванні незаконного будівництва взяв представник народного депутата Юрія Кармазіна Олексій Оскер.

Під час акції були проведені загальні збори місцевої громади Микільської-Слобідки, які прийняли резолюцію про незаконність будівництва на Микільській-Слобідці в прибережній зоні Дніпра. Після зборів мешканці заблокували роботу будівельного майданчика та викликали представників МВС. В результаті будівельна техніка була опломбована, а роботи на майданчику припинені.

Олексій Оскер передав інформацію прес-секретарю Презедента. На його думку, Янукович зацікавлений у виконані законодавства, оскільки такі дії порушують його наказ від 2011 року. Також він повідомив по те, що Юрій Кармазін 4 грудня на сесії Верховної ради зачитає запит до генерального прокурора стосовно законності прийнятого рішення Київрадою.

Нагадаємо, це вже третя за останні 5 років спроба розпочати багатоповерхове будівництво, яке не тільки знищить зону відпочинку киян на Микільській-Слобідці, але й створить безліч проблем, які потім розв`язати буде неможливо. Роботи розпочалися всупереч існуючому законодавству і в тому числі двом указам Президентів України від 2008 та 2011 років.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,строительство,Днепр,акция,застройка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.