Акція 18.01.2013, Микільська Слобідка

19 січня 2013, 18:20
Власник сторінки
соціолог, громадський діяч
0
291

18 січня відбулась чергова акція протесту проти забудови берегу Дніпра. О 10:30 на території спортивного майданчика "Зона Здоров'я" зібралось близько...


18 січня відбулась чергова акція протесту проти забудови берегу Дніпра. О 10:30 на території спортивного майданчика "Зона Здоров'я" зібралось близько 100 мешканців Микільської Слобідки, яким не байдужа доля рекреаційної зони біля річки Дніпро.

Учасники акції разом з народними депутатами Віктором Чумаком та Наталією Новак здійснили спробу потрапити на територію будівельного майданчика щоб переконатися у незаконності будівництва. Але представники забудовника відмовилися відчиняти браму, всупереч законодавству перешкодивши таким чином діяльності народних депутатів. Тоді активісти зняли з петель ворота огорожі будмайданчика, що дало змогу активістам і депутатам пройти на територію будівництва.

На будівельному майданчику учасники акції зафіксували порушення закону №2740-VI, підписаного Президентом України Віктором Януковичем у 2010 році. Відповідно до нього мінімальна ширина прибережної захисної смуги повинна становити не менше 200 метрів. Цієї відстані забудовники не дотримались.

Викликані активістами співробітники МВС прийняли від координатора акції, представника ГО «Наша земля» Ігоря Гурчика, заяву стосовно подій, які відбулися. Також була опломбована будівельна техніка до з'ясування всіх обставин правоохоронними органами.

Нагадаємо, це вже третя за останні п'ять років спроба розпочати багатоповерхове будівництво, яке не тільки знищить зону відпочинку киян на Микільській Слобідці, але й створить безліч проблем. Розв`язати ці проблеми потім буде неможливо.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,Київ,незаконна забудова,Незаконная застройка,Наша земля,Никольско-Слободская,Микільська-Слобідка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.