«Совок» у ВУЗах України – наш тягар.

28 жовтня 2019, 14:04
Власник сторінки
0
2558

Совок, який окопалися в наших ВНЗ і ніяк не хочуть залишати своїх позицій, виглядав на навколишній їх ворожий народ через бруствер Залізної завіси. Мова піде про про вузи України, Білорусі та «великодуховної» Росії.

В Україні совка в ВУЗах з кожним днем стає все менше в силу природних причин, але теж ще залишається у великій кількості. Чому важливо про це говорити? Якщо в повсякденному житті совки мають право бути ким завгодно і поклонятися хоч чорта лисого - то у ВНЗ ці люди промивають мізки підростаючому поколінню і псують молодь, за інерцією від отриманого в молодості поджопнік розповідаючи студентам казки вмираючої імперії про загниваючий Захід, що наближається крах Америки і дихаючої на ладан недовалюти - доларі.
Крім перерахованих вище казок, ВУЗовских совків відрізняє ще кілька рис, які дісталися їм у спадок від здохлого СРСР - імперське чванство і презирство до інших країн, з усіх боків обступили Росію, шовінізм, антизахідництво, неосудності-сектантський ставлення до історичних фактів, а також совково-кріпосницький ставлення до студентів - студенти для них це не люди, а кріпаки раби і судини для вливання туди пропаганди.
Як виглядає типовий радянський ВУЗ? 
Типовий вузівський совок може бути як чоловіком, так і жінкою - втім, останніх напевно буде більше просто в силу того, що жінок в принципі більше задіяно в системі освіти.
Вік інститутського совка - старше середнього або літній, в середньому їм близько 50-70 років. Як неважко здогадатися, юність і молодість подібних товаришів припала на роки СРСР - де їм кожен день розповідали про все нові звершення і про те, що ось-ось настане комунізм, і всім будуть безкоштовно роздавати морозиво і десятикімнатні квартири. Будучи невеликого розуму ще й у молоді роки, вузівські совки охоче вірили в ці казки, не думали власним розумом, були пасивними і не будували планів - і відчули себе обдуреними, коли СРСР розвалився і вони залишилися без своїх міфів. У цьому сенсі вузівські совки дуже схожі на типаж "Вчений" які в цілому являють собою типаж людини з невдалим життям - таких людей дуже люблять різні диктатури і секти і люблять використовувати їх в своїх інтересах, бо вони легко піддаються впливу.
Імперське замашки, властиві університетським совкам через те, що в СРСР вони відчували себе "вищим класом" - так як приїхали з Москви / Ленінграда / будь-якого великого міста в провінцію - що давало їм відчуття "білого місіонера серед аборигенів" - незважаючи на те, що "аборигени" були часто розумніші, тактовніше і освіченіші їх самих. Шовінізм і антизахідництво в поглядах ВУЗовских совків з'явилися також з СРСР - вони настільки часто розповідали дітям пропагандистські казки про Леніна і Великий Жовтень - що самі наситилися ними доверху, і ці казки стали інтегральною частиною їх особистості. Імперські казки, злість, презирство до особистості і ненависть до розвинених країн - ось все, що винесли вузівські совки з СРСР.
Як неважко здогадатися - презирливе ставлення до студентів у ВУЗовских совків також прийшло з СРСР. Система совкової освіти була побудована за військовим зразком - педагог був заляканий начальством, але міг також майже законно знущатися над учнями - спускаючи пар і насолоджуючись цією дрібною владою над іншими людьми. Інститутські совки з великим задоволенням змушують студентів займатися всілякими "виробничими практиками", змушуючи мити вікна в аудиторіях, підмітати підлогу і полоти клумби біля будівлі ВНЗ, а за найменше непокору загрожують відрахуванням.
Почуття неймовірною радості доставляє їм також і влада над проживаючими в гуртожитку іногородніми студентами, яких за небажання виконувати накази вузівські совки лякають виселенням, наповнюючись енергією дії від почуття страху студентів і від почуття власної влади над іншою людиною. При цьому інститутські совки дуже боялися начальства і боялися залишитися без "роботи" (так як не здатні заробити самостійно і в разі звільнення будуть жебракувати) - тому вузівські совки охоче виконують накази по фальсифікаціях на виборах та інше подібному.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Украина,война,наука,СРСР,фейк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.