Країна, яку розумом нам не зрозуміти

15 липня 2019, 18:01
Власник сторінки
0
32343

«Умом Россию не понять» - вислів за допомогою якого «високо духовні патріоти» часто виправдовують нелогічність дій свого «царя» та за сумісництвом президента РФ Путіна.

Росія це звичайна недоімперія, яка з останніх сил намагається нею стати. Навіть у найкращі свої часи, вона не тягнула на повноцінну імперію, не кажучи вже й про тепер. Росія просто - величезна територіально країна, населена різно-племінними і разюче відмінними один від одного народами, переважна площа, якої не сприятлива для проживання людини, навіть в 21 столітті.

Росія - це країна розбещена дешевим газом і нафтою, але так і не отримала бажаний прибуток від їх продажу щоб використати його на благо простих росіян, як це, наприклад, успішно зробили араби. Таку «соціальну» політику Кремля і справді розумом не зрозуміти.

У Росії наука і мистецтво в явному занепаді. Естрадне мистецтво прямо таки криміналізоване. Немає доступу через санкції до високих технологій. Без українських заводів і фахівців, в Росії великі проблеми з ВПК. Скоро росіян і в Європу особливо не пускатимуть, як тільки Європа переконатися на всі сто в причетності Кремля до кібератак і втручанні в виборчі системи провідних європейських країн. Так, ось це, вже точно розуму не зрозуміло, щоб в 21 столітті явно не передова по силі країна так безпардонно і злочинно втручалася в життя європейського, американського континентів, сунула свої брудні руки, і в без неї, вибухонебезпечний Близький Схід і не тільки? ! Хіба можна здоровим глуздом зрозуміти імперські устремління кремля, який вустами Жириновського прямо заявляє свої претензії на Прибалтику, Польщу і мало не всю Європу ?! І це в той час, коли в світі накопичені гори атомної зброї! Хіба можна здоровим глуздом зрозуміти повчальні слова Путіна маленькому хлопчикові, що Росія, де, ніде не кінчається, і немає у неї кордонів.

І справді, дядю Вову здоровим розумом не зрозуміти, бо складається враження, що він залишків розуму позбувся, раз так злочинно ризикує власною країною. Прикриваючись зручним міфом, що «умом Россию не понять», можна по всьому світу творити раз по раз злочини проти людяності. Більшість дій Кремля сьогодні людям які вміють думати не зрозуміти, а користуватися висновками минулих століть якось дуже не хочеться.

Взагалі, вірити в нинішню Росію, особливих підстав немає. Як писав в пресі москвич, Сергій Лавринович: «У Росії - не нежить, не висип і навіть не чума. Вона просто давно - «зіскочила з розуму»... Мабуть, саме в цьому і проявляється суть міфу, що «умом Россию не понять». Російська Федерація це як великий хворий пацієнт, який явно не з повна розуму, і світу треба знайти спосіб як його спільно вилікувати, доки справ ще більш страшних він не накоїв.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Россия,Украина,война,фейки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.