ІННОВАЦІЇ – ОБОВ’ЯЗКОВИЙ КОМПОНЕНТ ПРОЕКТУ «ШКОЛА ГЕНІЇВ»

23 липня 2018, 14:46
Власник сторінки
В. о. міського голови - Секретар Ірпінської міської ради
0
50
ІННОВАЦІЇ – ОБОВ’ЯЗКОВИЙ КОМПОНЕНТ ПРОЕКТУ «ШКОЛА ГЕНІЇВ»

ІННОВАЦІЇ – ОБОВ’ЯЗКОВИЙ КОМПОНЕНТ ПРОЕКТУ «ШКОЛА ГЕНІЇВ»

У літню пору шкільних канікул нами була створена спеціальна група експертів, яка майже два місяці займається розробкою критеріїв відбору та рейтингування особливо обдарованих учнів для участі у проекті «Школа геніїв». Чималий інтерес викликали саме критерії відбору дітей, і це справедливо. Тому ми підійшли до цього питання дуже серйозно. Адже кожна дитина геніальна по-своєму, і наше завдання – через проект показати, що потенціал дітей можна грамотно розвивати, і результат буде очевидним.

Зараз ми готуємо практичні локації для реалізації проекту, ведемо переговори щодо партнерства з творчими студіями, спортивними школами та театральними школами, готуємо залучення «розумних» технологій, ЗМІ та соціальних мереж, які будуть використовуватись надалі у проекті «Школа геніїв». Про це все пізніше. А в цій статті – про Інновації, які слугуватимуть як Критерієм відбору, такі Інструментом розвитку дитини під час проекту.

Інноваційність – важлива ознака глобального освітнього тренду. Тому як одну з локацій проекту «Школа геніїв» ми обрали саме Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Це надсучасний навчальний заклад з професійними лабораторіями (робототехніка, хімія, фізика, математика, комп’ютерні науки, астрономія, біологія і т.д.), з інноваційною командою викладачів, які проходять закордонні стажування, та унікальною методикою викладання STEM дисциплін від професора Оксфордського університету. Більше на сайті www.ilit.pro.

Проте наш проект є мобільним. І тому одним із його партнерів стала команда RoboHause, яка створила інноваційний RoboBus. Мобільна інноваційна лабораторія і навчає, і шукає талановитих одночасно. RoboBus – пересувний клас робототехніки та програмування, встановлений на базі великого причепа. Він пересувається по Україні, даючи знання і можливості, як маленьке конструкторське бюро. Це поєднання «лабораторій» або класів із робототехніки, програмування, штучного інтелекту в одному приміщенні. За 5 років ми зможемо прийняти 48 000 відвідувачів. На сьогоднішній день  RoboBus уже був в  м.Боярка, м.Бровари, м.Дніпро. Кожне місто може самостійно запросити мобільну лабораторію на сайті www.robo.house. 

Інновації вкрай важливі і, на жаль, не достатньо доступні для українських школярів, бо потребують відповідної матеріальної бази. У нас є найновіша і найпрогресивніша база. Ми готові ділитися нею, допомагати тим, хто хоче обладнати свої освітні середовища, а органам місцевого самоврядування – ділитися досвідом облаштовувати такі осередки. Проте, попри усю інноваційність, найважче зробити так, щоб освітні заклади України створювали середовища любові і підтримки кожній дитині. Це не купиш і не обладнаєш, але це –  найважливіша річ. І саме на це буде головний акцент в проекті «Школа геніїв». Запрошуємо партнерів до співпраці!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: школа,лідери,Нові лідери,учні,геній
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.