Майдан 4.0. як інформаційна операція Росії.

03 лютого 2017, 11:56
Власник сторінки
менеджер
2
598

Роль політичного лідера, державного діяча вважається надзвичайно важливою, відтак потребує детального вивчення з метою впливу на їх свідомість та свідомість населення.

Війна з кожним роком все більше віддаляється від її звичної форми — змаганя кількості і оснащеності армій. З однієї сторони це збройні конфлікти, а з іншої це інформаційні впливи. Сьогодні не обов’язково знаходитися на полі бою, щоб приймати участь у війні.

Акценти збройної боротьби зміщуються в бік практичної реалізації інформаційних технологій. При цьому дедалі більше значення в досягненні політичних і воєнних цілей набувають інформаційно-психологічні операції, акції та дії. Недооцінка можливостей інформаційно-психологічної зброї, заходів протидії впливам та особливостей конкретної території може стати фатальною під час подальшого загострення воєнно-політичної обстановки навколо України.

Останнім часом стали актуальними операції, спрямовані проти осіб, що ухвалюють рішення. Роль політичного лідера, державного діяча вважається надзвичайно важливою, відтак потребує детального вивчення з метою впливу на їх свідомість та свідомість населення.

Здійснивши невеликий моніторинг відкритих джерел та соціально-орієнтованих ресурсів мережі Інтернет прослідковується пропаганда з боку РФ, яка веде системну роботу щодо формування недовіри та невдоволення українською владою та правлінням Президента України серед Інтернет аудиторії (проросійська, проукраїнська, нейтральна, іноземна).

Такий вплив здійснюється через підконтрольні сайти та групи в соцмережах, а саме оволодіння свідомістю населення, підрив морально-бойового потенціалу збройних сил евентуального противника тощо.

Важливою складовою вказаної стратегії є підрив довіри населення до влади та, відповідно і до Президента України з метою розгойдування ситуації та підбурювання населення до необгрунтованих антиурядових акцій.

Крім цього, непоодинокі факти деструктивної діяльності російських журналістів у ході висвітлення подій в Україні. Ними готуються відеоматеріали, наповнені оціночними судженнями, викривленим фактажем, однобоким та необ’єктивним висвітленням ситуації на території України. За висновками фахівців у сфері ЗМІ, вказані матеріали спотворюють істинну картину подій, погіршують імідж України на міжнародній арені та можуть спровокувати масові заворушення. Також, матеріали мають ознаки відверто замовних, за що передбачена відповідальність у всіх країнах, що сповідують принципи демократії та свободи слова. В подальшому зазначені матеріали оприлюднювалися у ефірі російських телеканалів(«Росія 24», «Лайфньюз» та інші) та на загальнодоступних ресурсах мережі Інтернет (, lifenews.ru тощо).

Загалом росіянами адмініструється сотні груп у популярних соціальних мережах, які спрямовані на розгойдування політичної ситуації, сіяння ворожнечі та ненависті.

Але якщо ворог думає, що має перевагу в інформаційному протистоянні і населення України вийде на черговий Майдан, то він сильно помиляється. Такий розкол точно не відбудеться доки ворожі “кроваві валянки” топчуться на наших кордонах.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Россия,Украина,война,интернет,социальные сети,майдан,телеканалы,розкол,информационная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.