В ХНУРе пройшла зустріч волонтерів E-government (Фото та Відео)

15 січня 2016, 12:16
Власник сторінки
0
64
В ХНУРе пройшла зустріч волонтерів E-government (Фото та Відео)

Людей, які створюють в Україні програмний продукт вже навіть не стільки дивує факт раптових перевірок контролюючих служб, скільки шокує безграмотність перевіряючих...

Увечері понеділка в найстарішому радіотехнічному вузі України зібралися ІT-фахівці та чиновники, дійсно не байдужі до майбутнього нашої країни. У залі вченої ради ХНУРЕ просто не залишилося вільних місць для учасників, - активісти обговорювали концепцію розвитку електронного самоврядування та складності розвитку IT бізнесу в Україні.

Модератор конференції, - Яника Меріло, - дівчина з неймовірно світлим поглядом і буквально карколомної енергією, називає себе «Євангелістом електронного уряду» і присвячує своєму проекту безліч сил. На її думку, заміна в спілкуванні громадянина і держави посередника з людини на комп'ютер допоможе практично повністю подолати корупцію в Україні. Роздуми з приводу дегуманізації бюрократії, і неможливості комп'ютера так само гнучко підлаштуватися під потреби конкретної людини як живий чиновник, дівчина геть відкидає, як і потенційні ризики, пов'язані зі зломом баз даних, які зупиняють розвиток електронного документообігу в провідних індустріальних країнах...

І якщо ентузіазм і рішучість Яники просто підкуповують, то безкомпромісність у реалізації програми насторожує. Зрештою всі ми знаємо, що якщо «софт» написаний, то хтось за нього заплатив.

У будь-якому випадку залишається побажати молодий і амбітній дівчині, просте спілкування з якою змушує повірити в майбутнє нашої країни, удачі і ангельського терпіння. Проламувати двері чиновників своїми інноваційними проектами в Україні, - то ще те завдання ...

Не обійшлась зустріч і без досить неприємних ексцесів. Людина, що активно бере участь у розробці проектів E-government, виконуючий обов'язки ректора ХНУРЕ, - кандидат технічних наук Едуард Юхимович Рубін почав конференцію з коментарів з приводу публікацій в соціальних мережах негативних відгуків про факти відсторонення від роботи ряду наукових співробітників ХНУРЕ. Не для кого в Харкові давно не секрет, що ВНЗ міста потребують ґрунтовного антикорупційного вичищення, а використання обвинуваченими у корупції викладачами інформаційних ресурсів на свій захист, за словами новопризначеного на пост ректора педагога, лише підтверджують правоту звинувачень.

Слід зазначити, що сам пан Рубін активно декларує реформаторський підхід до системи підготовки фахівців у сфері IT. Веде активні переговори про працевлаштування випускників та стажуванню студентів як у країні, так і за кордоном, розвиває у вузі інноваційні проекти, спрямовані насамперед на взаємодію з вітчизняними виробниками, з виходом готового реального продукту. У його робочому розкладі немає і п'яти вільних хвилин, але кожен, здавалося б, самий не значний момент в житті університету не проходить поза його увагою, а за видимою простотою і добродушністю в спілкуванні ховається досить неабиякий розум, агресивна проукраїнська позиція і повна нетерпимість до корупціонерів. Побічно це підтверджує і той факт, що під його керівництвом в ХНУРЕ були активізовані багато важливих проектів для ЗСУ.

У процесі зустрічі, крім безлічі проблем розвитку електронного документообігу та управління в Україні активісти обговорили і проблеми розвитку самого IT бізнесу в країні. Основною думкою обговорення стала думка «Досить тролити IT бізнес»

Людей, які створюють в Україні програмний продукт вже навіть не стільки дивує факт раптових перевірок контролюючих служб, скільки шокує безграмотність перевіряючих, коли IP адреси розшукуються в кишенях співробітників і за зливним бочком в туалеті ...

Подробиці про те, як пройшла конференція в фотоальбомі і відеосюжеті...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Харків,електронне урядування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.