Хустська єпархія УПЦ МП вимагає гроші від своїх священиків

18 серпня 2022, 21:59
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
53

Хустська єпархія УПЦ МП вимагає гроші від своїх священиків

Останнім часом набирає обертів незворотній процес переходу релігійних громад УПЦ Московського Патріархату до незалежної Православної церкви України.

Одразу після призначення єпископа Симеона Голубку на керівну посаду вікарного єпископа в Хустської єпархії УПЦ МП, в церковній структурі розпочались масштабні фінансові побори.

Так, єпископ Симеон, з метою привласнення фінансових активів в найбільш грошовитих громадах, розпочав діяльність з дискредитації окремих  священиків  на «грошовитих» приходах з метою  їх подальшого усунення з посад. Як відомо, така ситуація  зараз має місце в Грушівському чоловічому монастирі УПЦ. Подейкують, що від монастиря єпископу Симеону щомісячно надходить близько 2 тис. доларів, які останній освоює для будівництва власного будинку.

З цього приводу,  уже неодноразово наприкінці  з боку деяких  священиків Хустської єпархії надходили листи на ім’я керуючого справами УПЦ митрополита Антонія Паканича, у яких священники заявляють про відсутність реакції на вказані дії з боку правлячого митрополита Марка (Петровція).

До речі, рідний брат останнього є єпископ  Парамон, один із смотрящих в керівництві Російської православної церкви, права рука патріарха РПЦ Кирила. В одному із деяких інтерв’ю російським  ЗМІ, Парамон розповідає журналістам, що «він отримує накази як чинний офіцер армії», що звучить вкрай підозріло як для служителя Богу.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.