Нардеп проти волонтерів: Яценко пише скарги за допомогу фронту

04 серпня 2022, 19:47
Власник сторінки
Журналист
0
542
Нардеп проти волонтерів: Яценко пише скарги за допомогу фронту
Яценко проти волонтерів

В центрі України, на Черкащині, нардеп Антон Яценко пробує встановити монополію на благодійність, знищуючи волонтерів та підприємців, які допомагають фронту.

Кримінальну справу – за допомогу фронту. Виселення волонтерів із приміщення – за бажання людей залишитися політично нейтральними. Блокування рахунків благодійного фонду – за те, що туди несуть допомогу місцеві депутати з партії Президента України.

Цькування мерів – за відмову назвати міжнародну допомогу від країн ЄС підтримкою нардепа.

Обзивання місцевих депутатів бандформуванням – за рішення надати кошти військовим частинам, а не на фонтані.

У центрі України, на Черкащині, нардеп Антон Яценко намагається встановити монополію на благодійність, знищуючи волонтерів та підприємців, які допомагають фронту.

Нардеп закидує зверненнями правоохоронні органи, військомати, у своїх блогах розкриває персональну інформацію про волонтерів, військових та благодійників, одержуючи її під виглядом виконання депутатських повноважень. Та зводити наклеп на військову адміністрацію області та захід, бо кошти міського бюджету були направлені на військові частини, а не фонтани.

Це черкаський волонтер Володимир Нетребенько. Він отримав справу за мошенництво, бо оголошував збір на обладнання для саперів. У своєму рідному місті Ватутіні він припустився однієї помилки – не взяв дозволу на роботу у нардепа Яценка. 

Військові – вбивці та мародери, волонтери – мразі та повії. Історія цькування нардепом місцевих волонтерів та військових розпочалася ще у 2016 році.Вона наростала до активної фази війни, коли Яценко через своїх посіпак спробував фізично знищити волонтерський штаб До Перемоги, виселяючи їх із приміщення, яке надала під волонтерські потреби минула міська влада. Причиною стала спроба захисту волонтерами кіборга Олега Герваса, якого нардеп публічно обізвав мародером та вбивцею. Кіборг суд виграв, але нардеп вдався до фізичного знищення штабу організації.

А це В'ячеслав Зозуля. Місцевий підприємець зумів передати фронту сотні тепловізорів та десятки автомобілів. Людина із загостреним почуттям справедливості теж заступилася за волонтерів та бійців. Про нього, батька трьох дітей, через соцмережі та сайти був поширений фейк про романтичні стосунки з хлопцем. Були використані фото репера з Приморського краю Російської Федерації.

Сам нардеп Яценка зник на кілька тижнів на початку війни.
Він не голосував за воєнний стан, пов'язаний з ним фонд «Розвинене село та місто» не надавав жодної військової допомоги. Лише коли стало зрозуміло, що Київ врятовано, фонд почав передавати аптечки та медпрепарати військовим. При цьому нардеп написавши заяву до поліції на благодійний фонд Сейвуа, який в Умані з перших днів війни розгорнув колосальні об'єми допомоги військовим і містам, що переживали військові дії – Київ, Чернігову, Суми, Харків. Та евакуював з-під обстрілів людей. На годину перевірки поліцією заяви нардепа рахунки фонду були заблоковані. Сам Яценко у соцмережах хизувався своїм тиском на фонд і його натхненника Андрія Дікуна.

На даний момент на народного депутата Антона Яценка направлено заяви від волонтерів та людей. Проте Генпрокуратура та СБУ не реагують на заяви про діяльність нардепа, що підривають обороноздатність країни та його зв'язки з політиками-колаборантами.

Місцеві депутати, які працюють його помічниками, відмовляються голосувати за питання виділення коштів військовим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Умань,Антон Яценко,волонтеры,Гуманитарная помощь,тиск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.