Попри рішення Собору УПЦ,на Міжгірщині поминають патріарха РПЦ Кирила

25 липня 2022, 13:31
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
98

Попри рішення Собору УПЦ, в селі Лісковець на Міжгірщині поминають патріарха Кирила

27 травня цього року  Собор Української православної церкви оголосив про повну самостійність та незалежність від Москви. Священнослужителі УПЦ під час представницьких зборів, що відбулися у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Феофанія в Києві під головуванням голови УПЦ МП митрополита Онуфрія, засудили війну в Україні, закликали Росію та Україну до мирних переговорів, а також висловили незгоду з позицією патріарха РПЦ Кирила, що стосується російського вторгнення до нашої країни.

               Однак, навіть попри офіційну заборону згадувати під час богослужінь патріарха РПЦ Кирила, в окремих громадах Хустської єпархії УПЦ, продовжують молитись за цього патріарха, який неодноразово благословляв російське військо на війну з Україною.

               Одним з таких осіб є місцевий священик с. Лісковець Іоан Тегза, яка навіть після таких заяв продовжує поминати патріарха РПЦ Кирила Гундяєва. Цікавим фактом є те, що о. Іоан Тегза у свій час навчався в Московській духовній семінарії. І це відбувається на 5 місяць війни з РФ. Цікаво, що на це скаже керівництво Хустської єпархії, у керівника якої взагалі наявний російський паспорт?

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.