Попри рішення Собору УПЦ, в Лозянському на Міжгірщині поминають патріарха Кирила

20 червня 2022, 20:05
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
145

Попри рішення Собору УПЦ, в Лозянському на Міжгірщині поминають патріарха Кирила


               27 травня цього року  Собор Української православної церкви оголосив про повну самостійність та незалежність від Москви. Священнослужителі УПЦ під час представницьких зборів, що відбулися у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Феофанія в Києві під головуванням голови УПЦ МП митрополита Онуфрія, засудили війну в Україні, закликали Росію та Україну до мирних переговорів, а також висловили незгоду з позицією патріарха РПЦ Кирила, що стосується російського вторгнення до нашої країни.

                Однак, навіть попри офіційну заборону згадувати під час богослужінь патріарха РПЦ Кирила, в окремих громадах Хустської єпархії, яку очолює громадянин Росії Марк Петровцій, продовжують молитись за цього патріарха, який на днях вчергове благословив російське війська на війну з Україною.

                Таким священиком є піп Володимир Гнепа  в с. Лозянське що на Міжгірщині, який навіть після таких заяв лжепатріарха продовжує його поминати. І це відбувається на 4 місяць війни з РФ. Цікаво, що на це скаже керівництво Хустської єпархії?чи у них така ж позиція?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.