Да будь я «уходцем» преклонных годов…

14 червня 2022, 13:16
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
826
Да будь я «уходцем» преклонных годов…

Да будь я «уходцем» преклонных годов - Унылым, ленивым... Но круто Я польский бы выучил только за то, Что им разговаривал Дуда!

(Уходці – це біженці польською).

…Звернулись по коментар журналісти одного з телеканалів із проханням прокоментувати те, що президент Польщі Анджей Дуда напередодні прийняття Єврокомісією рішення по Україні їздить по Європі та переконує керівників країн Євросоюзу надати статус кандидата Україні.

Я у коментарі сказав, що місія Дуди надзвичайно важлива. Враховуючи і його знання внутрішньої кухні ЄС, і особисті зв’язки із керівниками багатьох країн Євросоюзу, і досвід Польщі з їхнім власним  непростим шляхом вступу в ЄС, і багато інших факторів.

Звичайно, у Польщі є і власна зацікавленість від успіху українського проекту євроінтеграції. Це зрозуміло і цілком прийнятно. Але допомога поляків Україні та українцям з початку Росією війни  – просто надзвичайна.

Тому і переказав у коментарі вище наведений жартівливий переспів віршика Маяковського, який ще у школі вчив –

Да будь я хоть негром преклонных годов

И то без унынья и лени

Я русский выучил только за то,

Что им разговаривал Ленин.

Перефраз цього віршика родом з дитинства мені прийшов в голову за кілька дні до спілкування з журналістами по темі української європромоції Дуди. Саме як враження від величезної допомоги Польщі та її президента нашій країні у ці визначні для нашої держави часи.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.