Церковна анексія та рейдерство від РПЦ ФСБ РФ

08 червня 2022, 11:58
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
75
Церковна анексія та рейдерство від   РПЦ ФСБ РФ

Церковна анексія та рейдерство від РПЦ ФСБ РФ

7 червня 2022 року Синод Російської православної церкви  «віджав» 3 кримські єпархії Української православної церкви  (Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії) та перевів під пряме підпорядкування московського патріарха Кирила, тим самим постановив:   прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії у безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському та всієї Русі та священному синоду Російської православної церкви".

Повідомляється, що такі рішення були прийняті у відповідь на звернення кримських митрополитів і виходячи з "необхідності збереження дієвого канонічного та адміністративного зв'язку з центральною церковною владою" з огляду на "практичну неможливість регулярного зв’язку цих єпархій з Київською митрополією".

 Паралельно, Священний Синод РПЦ висловив подяку прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану за недопущення включення Патріарха Кирила до списку санкцій ЄС. Зокрема, 7 червня 2022 року на черговому засіданні Священного Синоду  РПЦ під головуванням Патріарха Московського та всієї Русі Кирила, РПЦ  офіційно подякувала прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану. Так, «Синод висловив подяку прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану за тверду позицію щодо неприпустимості включення Святішого Патріарха Московського та всієї Русі Кирила до списку санкцій ЄС».

На фоні все кривавіших боїв на фронті протистояння між РПЦ та УПЦ, яка їй донедавна підпорядковувалась, загострюється. А ми тим часом, віримо в нашу перемогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.