Путін працює за методичкою 2008 року

18 лютого 2022, 17:53
Власник сторінки
Політтехнолог, співавтор книги "Виграти вибори: покрокова інструкція".
0
34

Ситуація в ОРДЛО крок за кроком нагадує ситуацію в серпні 2008. Тоді під приводом провокацій Росія повернула свої війська з бойових навчань на мирну Грузію.


Голова окупаційної адміністрації Денис Пушилін, член "Єдиної Росії". Оголосив про евакуацію населення з Донеччини. Так звані ЛНР і ДНР оголосили про масову евакуацію. 

У Володимира Володимировича Путіна мають знати: в Україні вивчено уроки грузинської війни 2008 року. 

На Мюнхенській конференції та на інших майданчиках Київ має наголошувати на основних подіях хронології вторгнення Росії до Грузії. 

Як тоді це працювало.

По-перше, потрібна була провокація. Обстріл дитсадка в Станиці Луганській 17 лютого росіянами був тиражований саме як провокація ЗСУ. 

По-друге, евакуація населення. Подібна операція була запущена 3 серпня 2008 року в Цхинвалі. Зараз такий самий сценарій реалізовують на тимчасовій території.

Трагедія полягає у тому, що Росія цілком собі може дозволити бомбардування біженців. Жертви їй потрібні для іншого пункту. 

По-третє, московське телебачення показуватиме масові захоронення. Чи то фейкові чи то ні. Робота на емоцію. І на дегуманізацію української сторони. 

По-четверте, гаряча фаза. Що робить схожою нашу ситуацію з 2008 роком? Наявність військових навчань. Бійці, що брали участь у навчанні «Кавказ-2008» не пішли зі своїх позицій, а стали ударною силою наступу на Грузію. 

Подібна ситуація може відбуватися з навчаннями «Союзна рішучість-2022». 

Якщо Захід і Україна допустить до реалізації цього сценарію, то Російська Федерація намагатиметься реалізувати фінальні кроки свого плану. 

Таким кроком може бути вимога втілити Мінські угоди на російських умовах. А також введення миротворців. 

Що може зробити Україна? 

А. Демонструвати цей сценарій на усіх можливих майданчиках. План Путіна має бути продемонстрований.

Б. Вимагати присутності представників ОБСЄ. 

Наше завдання – зірвати план Путіна з вторгнення за тими ж лекалами, за якими було вчинено напад на Грузію в 2008 році. 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.