Праворадикали Угорщини не полишають намірів «забрати» Закарпаття

11 січня 2022, 12:19
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
29

Праворадикали Угорщини не полишають намірів «забрати» Закарпаття

Нещодавно, керівник праворадикальної політичної партії Угорщини «Рух-Наша Батьківщина» Ласло Тороцкаї (Toroczkai Laszlo) оприлюднив звернення щодо Закарпатської області.

У своєму зверненні праворадикал наголосив: «Рух-Наша Батьківщина» вітає заяву Президента України В.Зеленського про необхідність проведення референдуму на Сході України.

Разом з тим, нагадуємо, що цей референдум на Закарпатті більше не потрібно проводити, оскільки в 1991 році на референдумі було вирішено питання про приналежність Закарпаття. Тоді переважна більшість закарпатців вирішила, що область хоче незалежності, самовизначення і не хоче залишатися невід’ємною частиною України. Однак, це не було реалізовано з 1991 року, головним чином через неспроможність урядів Угорщини та їх зрадницької позиції, небажанням переглянути основний угорсько-український договір, підписаний Йожефом Анталлом.

«Рух-Наша Батьківщина» вимагає, щоб, у випадку якщо кордони України можуть бути змінені, результати референдуму Закарпаття 1991 року були враховані! Ми закликаємо уряд Угорщини нарешті представляти виключно угорські інтереси у зовнішній політиці! Наразі, також стосовно України, уряд Угорщини представляє лише «американські» та «брюссельські» інтереси. Зберігати чи вводити нові санкції проти Росії не в інтересах Угорщини, і з цього не випливає наша економічна чи політична перевага. Єдиним інтересом Угорщини є те, щоб, у разі перекроювання кордонів України, міжнародне співтовариство врахувало потреби Угорщини, а уряд Угорщини забезпечив (здійснював) «оборонний статус» над Закарпаттям».

Подібні заяви з боку лідерів політичних партій Угорщини, щодо «захисту угорців Закарпаття», перш за все зумовлені наближенням парламентських виборів у вказаній країні, оскільки тематика щодо підтримки (захисту) закордонних угорців завжди високо оцінюється електоратом - як в середині країни так і біпатридами, які приймають участь у виборчому процесі. Водночас, угорські праворадикали постійно мріють побачити у складі відновленої «Великої Угорщини» всі колишні території прикордонних країн, в т.ч. і Закарпаття.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.