Чому шість президентів України так і не зробили нас незалежними?

03 грудня 2021, 16:12
Власник сторінки
Народний депутат України
0
63
Чому шість президентів України так і не зробили нас незалежними?
Костянтин Бондарєв, народний депутат України

Продовжую відповідати на ваші запитання. Наступне досить популярне питання: «Чому ми за 30 років так і не стали незалежними? Шість президентів та нуль розквіту».

Відповідаю – на жаль, це результат наших з вами дій, результат наших з вами голосувань чи не голосувань, бо щонайменше 40% не ходять на вибори. У нас явка на виборах 50-60% і ці 50-60%, як показали останні вибори, голосують по приколу. Я себе не відокремлюю від України та від нашого суспільства. Так, я не голосував за Черновецького і не голосував за Януковича, але багато хто в нашій країні голосував. Голосували за Черновецького, розуміючи, що він м'яко кажучи не в собі. За Януковича, у якого дві судимості, вкрадена шапка тощо теж голосували. Друзі, ми з вами голосували й проти всіх. Ви пам’ятаєте, коли у 2010 році обирали між Януковичем і Тимошенко, ми вибрали проти всіх, а по факту виграв Янукович. Наразі 70% країни проголосувало по приколу – за фільм. Хотів би запитати тих, хто віддав свої голоси за нинішню владу: ви вважали, що буде як у кіно, і ці люди зроблять нас незалежними? Ні. Тепер ми також по приколу платитимемо за газ, за ​​світло, за електроенергію. Ми навіть не розуміємо, як ми переживемо цю зиму. Я думаю, що у нас все ж таки знайдуться гроші заплатити за ці платіжки і можливо дитячі садки, школи та лікарні залишаться з опаленням. Я впевнений у тому, що не перестануть їздити автобуси, тролейбуси, маршрутки, метро та потяги. Але є інші проблеми – наприклад, не буде кому пекти хліб, бо малий бізнес сьогодні закривається й більшість не переживе цю зиму. Ми маємо великі проблеми в економіці, тому що її собівартість зростає і завтра ситуація не зміниться. Вона не зміниться ні в новому році, ні в лютому, ні в березні, ні через рік. І, до речі, 700$ мільйонів, які ми урочисто отримали від МВФ та оголосили, що це «перемога», ми отримали за те, що влада гарантувала, що вже наступного року населення України житиме за ринковими цінами на енергоносії. Ось так перемога – Ура! Браво! Ми маємо платити тисячу доларів за тисячу кубометрів газу. До речі, сьогодні наше населення платить трохи більше 200$ – тобто вартість енергоносіїв збільшиться у 4 рази. І це вже зобов'язання, підписані на папері.


Тому скажу словами нашого президента: думайТе, коли йдете, а тим більше, коли не йдете голосувати і залишаєте це рішення за кимось. Переконаний, як ніколи, що або ми зберемося і будемо виживати разом, захищатимемо свою країну, будуватимемо економіку, або ми всі разом підемо здаватись у рабство. Куди? А хто, куди добіжить.

        

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,Юлия Тимошенко,Верховная Рада,Батьківщина,Владимир Зеленский,Юлія Тимошенко,уряд,Слуга народа,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.