Черговий розкол у праворадикалів та спроба повернення «старого лідера»

24 листопада 2021, 14:13
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
66
Черговий розкол у праворадикалів та спроба повернення «старого лідера»

Черговий розкол у праворадикалів та спроба повернення «старого лідера»

З кожним роком угорська праворадикальна політична партія «Йоббік» втрачає свій керівний актив та підтримку у пересічних угорців.

Молода угорська політична сила «Громадянська відповідь» (Polgári Válasz)  (заснував колишній член «Йоббіка» Янош Бенчік)  активізовує власну діяльність спрямовану на участь у виборчих перегонах, які відбудуться в Угорщині у 2022 році та залучення до виборчого процесу найбільш впізнаваних політиків.

Зокрема, колишня співголова фракції праворадикальної партії «Йоббік» в парламенті Андрея Варга-Дамм офіційно заявила, що вона не бачить подальшої співпраці в складі «Йоббік» і планує спільно з Я.Бенчіком брати участь від партії «Громадянська відповідь» у парламентських виборах і наразі вони узгоджують кандидатів до національного списку, який складатиметься з 80-90 осіб.

Окрім того, нещодавно до складу вказаної політичної сили приєднався колишній голова «Йоббіка», член угорського парламенту Т.Шнайдер, який вийшов із складу партії через відсутність підтримки його праворадикальних поглядів з боку соратників.

Дані кроки з боку радикалів дають підстави прогнозувати бажання керівництва політичної партії «Громадянська відповідь» акумулювати в собі найбільш впливових ідейних лідерів угорського праворадикального крила та націоналістичного ідеології.

Разом з цим, інформація, яка розміщена на інтернет-сторінці Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку «Миротворець» (посилання: ), свідчить про те, що у висловлюваннях Т.Шнейдера міститься антиукраїнська риторика, що межує із закликами до посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, а також, діяльність, яка дискредитує Україну на міжнародній арені.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.