Угорські радикали втрачають підтримку виборців

10 листопада 2021, 11:03
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
25
Угорські радикали втрачають підтримку виборців

Угорщина –опитування громадської думки в Угорщині свідчать про зменшення популярності праворадикальних сил у парламенті.

Соціологи зазначають, що з-поміж 5 парламентських партій підтримку виборців втратило лише праворадикальне об’єднання «Йоббік», друга найбільша опозиційна сила в парламенті – два відсотки від усього складу депутатського корпусу. Інші чотири парламентські партії – це проурядові ФІДЕС і Партія християнських демократів та опозиційні – соціалісти і Партія нової політики.

Праворадикальна партія «Йоббік» (у перекладі з угорської це слово означає «праві») була створена на основі напіввійськового об’єднання «Угорська гвардія», яка своєю уніформою, скандуванням расистських гасел, співом та показовими маршами намагалася викликати жах у міських кварталах, де мешкають цигани. Підрозділи «Угорської гвардії» також полюбляли втручатися у конфліктні справи провінційних жителів, коли виникала напруга між угорцями та ромами, або організовано з’являлися під стінами парламенту з неонацистськими знаменами.

Попередній уряд соціалістів заборонив діяльність «Угорської гвардії» та носіння уніформи її членами. Однак це об’єднання невдовзі було зареєстроване у міністерстві юстиції Угорщини як партія «Йоббік».
         Для багатьох угорців неприємним сюрпризом виявилось те, що кандидати від партійного списку «Йоббік» пройшли у парламент приховуючи при цьому своє справжнє нутро та цілі.

Наразі, представники від «Йоббік» програли перемовини з опозиційними силами щодо висунення єдиного кандидата на посаду Прем’єр-міністра (попередня домовленість йшла про голову «Йоббіка» П.Йокоба) та наразі змушені «миритися» із втратою «політичних» позицій та підтримки серед місцевого населення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.