"Дельта Банк", олія і афера з банкрутством.

04 листопада 2021, 15:51
Власник сторінки
Експерт з питань економічної безпеки та державного управління, заступник голови ПП "Надія Є"
0
46
 Дельта Банк , олія і афера з банкрутством.

Виробництво олії є вигідним і бізнесом, але не в Україні? В той час, як ціна за 1 літр соняшникової олії в магазинах країни сановить від 64 до 75 грн. банкрутується один з найбільших виробників.

Виробництво олії є вигідним і прибутковим бізнесом, але не в Україні? В той час, як ціна за 1 літр соняшникової олії в магазинах країни сановить від 64 до 75 грн. (не плутайте пляшки по 850 мл) банкрутується один з найбільших виробників цієї галузі.

Отже, "Одеський олійножировий комбінат" визнано банкрутом. Відомо, що справа комбінату розглядається з 2016 року. Зазначається, що ліквідатором підприємства є "Дельта банк", якому воно заборгувало 1,6 мільярди гривень.

За матеріалами справи, на те, щоб ліквідувідувати комбінат дано рік."

Але от не задача - сам Дельта Банк є банкротом і на колишніх керівників фінустанови відкрито ряд кримінальних справ. Зокрема, ексвласнику “Дельта банку” Миколі Лагуну повідомили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн. Йому вже вручено клопотання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Однак, наразі не відомо, як просувається ця справа, оскільки жодної публічної інформації немає.

Важливим є факт того, що колишні співвласники “Дельта Банку”: Микола Лагун та американська корпорація Cargill — це фігуранти одного й того ж кримінального провадження, зокрема — за фактом незаконних угод “схлопування” між Cargill та боржниками банку: “Яблуневим даром”, “Іллічівським зерновим терміналом” і “Стройбуд Іллічівськом”. Варто акцентувати, що вся ця їх діяльність прослідковується саме в Одеській обл.

Компанія Cargill мала повернути виведені з банку гроші (понад 100 млн доларів) впродовж двох тижнів, до повної ліквідації “Дельта Банку”, але щось і з цим не складається.

(Прим. авт. Cargill - один из найбільших світових виробників харчової і сільськогосподарської продукції, займається, в т.ч., продажом зерна, масла, цукру, какао, м’яса. Штаб квартира знаходиться в Міннеаполісі (штат Міннесота, США).)

Водночас, у липні цього року Cargill надав позику нашому уряду!!! у 250 млн євро під відсоткові ставки, які вищі за минулорічні.

Якась цікава історія, вам не здається?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Дельта банк,банкрутство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.